De rondweg tussen de Liersesteenweg en de Lodewijk Dosfellei zal van donderdag 8 tot en met dinsdag 13 augustus afgesloten zijn.

Zoals je weet wordt het stadhuis volledig verbouwd. Het vernieuwde stadhuis zal een dynamische plek zijn met onder andere de bibliotheek, een stadscafé en een polyvalente zaal. Daarnaast zullen ook de meeste stadsdiensten en het Stadsonthaal een plek krijgen in het stadhuis.

Om het stadhuis in de toekomst goed en integraal toegankelijk te maken, zullen we deze zomer al starten met een verbeterde verbinding tussen het Stadsplein en het stadhuis.

Concreet zal er ter hoogte van de rechterinkom, die in de toekomst de inkom zal zijn van het Stadsonthaal, een vluchtheuvel worden aangelegd. Op deze manier zal men drempelloos vanaf het Stadsplein het stadhuis kunnen bereiken. Tijdens de zomervakantie is er opvallend minder verkeer, wat dit tot een ideaal moment maakt om deze werken nu uit te voeren.



Concreet zal de rondweg tussen de Liersesteenweg en de Lodewijk Dosfellei van donderdag 8 tot en met dinsdag 13 augustus afgesloten zijn. Bewoners van de Grotenhof, Fortstraat en Lodewijk Dosfellei moeten de omleiding via het Gemeenteplein en de Krijgsbaan te volgen.

Downloads

  • Omleidingsplan Stadsplein 8 t.e.m. 13 augustus 2024.pdf392,6 Kb downloaden .

foto’s (c) Gazet van Hove .