Dorpsschool Vremde
foto (c) Boechout.be

Boechout is één van de zes pioniersgemeenten die samen met de provincie Antwerpen nog dit jaar een Groen Hoekje gaat creëren. De aanleg van het Groene Hoekje, dat op de Dorpsplaats in Vremde komt, draagt bij aan het gemeentelijk klimaatbeleid en aan het behalen van de doelstellingen van het Lokaal Energie- en Klimaatpact. 

De Dorpsschool van Vremde maakt haar nieuwe speelplaats groener met een wadi, een bomenrij en veel planten. De gemeente wil dit groen mooi laten doorlopen in de nieuwe groenzone voor de school. Zo kunnen de kinderen van de Dorpsschool hun schooldag op een fijne manier beginnen. Maar alle dorpelingen zullen ervan genieten, want het centrum van Vremde wordt weer een stukje aangenamer, met groene rustplekken voor iedereen.

Over het project

Elk stukje groen telt. Daarom zocht de provincie Antwerpen zes gemeenten of steden om nog dit jaar Groene Hoekjes aan te leggen in straten, rond bestaande bomen en aan gemeentegebouwen. De provincie ontzorgt het lokaal bestuur: van aanbesteding, ontwerp, kwalitatieve uitvoering, onderhoud tot communicatie naar de inwoners toe. Er wordt nu gestart in Duffel, Boechout, Brasschaat, Zandhoven, Herenthout en Turnhout, maar de bedoeling is om de hele provincie aangenamer en klimaatveiliger te maken met groene hoekjes en oases. 

Alle informatie over het project vind je op de klimaatwebsite van de provincie Antwerpen.

foto’s (c) Gazet van Hove .