Hove – Boechout

Op vrijdag 13 september 2024 wordt in landschapspark Frijthout een alcoholverbod ingevoerd vanaf 18.00 uur tot en met zaterdag 14 september 2024 om 6.00 uur.

Op vrijdag 13 september 2024 vindt de ‘Park Party’-fuif plaats aan het Molenveld (Welvaartstraat) in Boechout, in de nabijheid van landschapspark Frijthout.

In het vorig jaar afgeleverde advies van de politie (zone Minos) aan de gemeente Boechout voor de organisatie van de Park Party werd de vraag opgenomen om een alcoholverbod in te voeren omdat de ervaring van vorige jaren leert dat er een enorme overlast is van fuifgangers die gaan voordrinken/indrinken. Om te vermijden dat de overlast zich verplaatst naar vlak over de gemeentegrens in landschapspark Frijthout in Hove werd geadviseerd eenzelfde alcoholverbod in te voeren zodat de politiezones Hekla en Minos één gezamenlijk beleid kunnen voeren.

Het alcoholverbod omvat het gebruik van alcoholhoudende dranken (gedistilleerde of gegiste dranken, al dan niet in gemixte vorm). Het bezit van geopende recipiënten die alcoholhoudende dranken bevatten wordt gelijkgesteld met het gebruik ervan. De politie wordt opgedragen de alcohol in beslag te nemen ter vernietiging, alsook om gesloten alcohol-recipiënten in beslag te nemen wanneer de overtreding gepaard gaat met openbare dronkenschap.

komt deze jongen ook fuiven …???

foto’s (c) Gazet van Hove .