Kruispunt Molenstraat-Dumortierstraat in het nieuw

Dit kruispunt ligt er vandaag maar troosteloos bij. Zeker de veiligheid van de zwakke weggebruikers kan beter wegens de onoverzichtelijkheid van het punt. Over dit dossier is er veel intern overleg geweest en veel plannen werden terug naar af gestuurd wegens onvoldoende. Nu is er een nieuw plan dat wel voldoet. De intercommunale IGEAN is aangesteld voor het opmaken van een definitief ontwerp en bestek. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken in het najaar van start gaan.

 

Fietspad in Groenstraat nog niet voor morgen

De wijkbewoners en vele fietsers vragen al jaren naar de aanleg van een veilig fietspad tussen de twee spoorwegbruggen op de Hovese zijde van deze straat. De overkant is Mortsels grondgebied en de achtertuin van Mortsels burgemeester Ingrid Pira ligt op enkele tientallen meters van deze straat. Door de mogelijke aanleg van een fietspad komt er eindelijk een verbinding tussen de bestaande fietspaden van de Wouwstraat-Mortselsesteenweg en het fietspad naast de spoorweg Antwerpen-Mechelen. In de Groenstraat is er druk sluipverkeer en Lijnbussen zorgen er ook voor voldoende onveiligheid bij de zwakke weggebruikers (meestal schoolkinderen). Het Hovese gemeentebestuur staat “met woorden positief” tegenover deze vraag voor de aanleg van een fietspad. In de praktijk zal er niet veel veranderen want het schepencollege heeft andere prioriteiten (= financieel). De Groenstraat kan nog wat wachten. Misschien moet er eerst een “tragisch verkeersongeval” plaatsvinden, vooraleer het schepencollege en ook Mortsel wakker schieten ?

 

Schuilhut in groene zone Fruythout

Door Hove lopen verschillende toeristische fietsroutes. Dit zorgt voor de nodige inkomsten en zeker als deze fietsroutes ook degelijk uitgebouwd zijn. Het gemeentebestuur plant in de nieuw aangelegde groene zone Fruythout (=vallei van de Koude beek) de bouw van een schuilhut waar recreanten zich kunnen verpozen. Er zijn in Hove nog plaatsen waar zo’n schuilhut kan komen (o.a. in de Boshoek op privaat domein). Dit wordt verder onderzocht.

 

Magdalena Vermeeschlaan wordt onder handen genomen

Er circuleren al geruime tijd plannen voor de volledige heraanleg van deze straat die begin zeventiger jaren van vorige eeuw werd aangelegd in wat men in Hove de “Dallas-wijk” noemt. De waterhuishouding van de verschillende waterlopen in de wijk was een doorslaggevend argument om iets te ondernemen. Aquafin wil dat er opnieuw helder water in alle beken en rivieren stroomt.

De plannen houden in dat er een soort “wadi” komt om het regenwater vertraagd af te voeren naar de Beekhoekse beek (=grens met Lint). Het vuile afvalwater wordt via een gescheiden riolering afgevoerd naar de waterzuiveringsinstallatie aan de Lintsesteenweg.

De “wadi” blijft in het midden van de Magdalena Vermeeschlaan behouden. In de zone tussen de Fazantenlaan en Wanninckhove worden nieuwe fietspaden aangelegd omdat vele schoolkinderen en wielertoeristen deze strook aandoen. De werken zullen normaal in 2011 van start gaan.