Hove ontsnapte grotendeels aan de zware wateroverlast van 11 tot 14 november jl. Het onderhoud van de aanwezige waterlopen is van groot belang om soortgelijke rampen te voorkomen. De Beekhoeksebeek en de Lauweryksebeek worden beheerd door de provincie. Het onderhoud gebeurt er in functie van de noodzakelijke jaarlijkse onderhoudswerken.

Koude beek

De Koude beek is mee opgenomen in de werkzaamheden rond de oost-west-as. Een overstort ter hoogte van het Regina Pacisinstituut aan de Oudstrijdersstraat moet zorgen dat alle wateroverlast van Hove-centrum er wordt opgevangen en kan doorvloeien naar de Koude beek. Deze beek krijgt in de toekomst terug een meanderende vorm. Hiervoor moeten nog de nodige afspraken worden gemaakt met de eigenaar en de pachter van de landbouwgronden eromheen.

Voor het grachtenonderhoud heeft de gemeente een contract met de firma Cocquyt. Zij zorgt twee maal per jaar voor maaibeurten. Gemeentearbeiders doen ook af en toe het noodzakelijke (bladeren vegen voor de rioolkolken, roosters vrijmaken, kritieke punten aan de Mechelsesteenweg en de Fazantenlaan onderhouden).