Na de strenge winter duiken er overal putten in het wegdek op en het is soms technisch moeilijk om al die putten terug op te vullen (spoorwegbrug, centrum, N-1).  Sommige straten zijn werkelijk aan een ernstige vervanging van het wegdek toe (Wouwstraat). We stelden vast dat er, naar aanleiding van de werkzaamheden in het centrum,  op het traject van de omleidingswegen in Hove ook vele putten in het wegdek steken. Dit kan tot ernstige schade aanleiding geven bij de betrokken automobilisten. Het geeft ook geen positief beeld van de gemeente, aan de eigen inwoners en aan buitenstaanders. Volgens schepen Peeters worden de putten in de Leon Dumortierstraat en op het kruispunt met de Geelhandlaan aangepakt.

Het nieuw aangelegde voetpad op het Sint-Laureysplein is niet egaal.  Mensen met loopwagentjes en met kinderwagentjes bevinden zich dikwijls in een moeilijke situatie. Een aantal oudere mensen zijn al gevallen met de nodige letsels tot gevolg. Bij regenweer blijft het water ook staan in vele plassen. Dit is geen goed vooruitzicht voor de winterperiode. Volgens schepen Jo Ampe “is het materiaal kleurvast en kan het goed de druk verdragen. De voegen zijn opgegoten en zitten ook iets dieper. De oplevering van de werken moet nog gebeuren. Het is een plasvrij voetpad. Indien er toch onregelmatigheden zouden optreden, moet men het voetpad indien nodig herleggen”.

– De boordstenen van het Sint-Laureysplein zorgen ook voor de nodige commentaar bij een aantal vnl. oudere inwoners. Sommigen zijn er al gevallen met soms erge kwetsuren.  Volgens schepen Jos Peeters “is de steen binnen het voorgeschreven bestek geleverd. Als de problemen er blijven aanslepen moeten we dit evalueren. Ter plaatse de steen boucharderen is niet mogelijk”.

Het fietspad aan de Boechoutsesteenweg ter hoogte van de ingang van het Groen schooltje moet heraangelegd worden. De fietsers kwamen te snel op de rijweg omdat het fietspad eindigt op het verkeersplateau. Dit is een technische fout van de ontwerper.

Nieuwe bomen in aantocht

Op de gemeenteraad werd de vraag gesteld hoe het nu zit met de ontbossing van Hove? In een nabij verleden werden er in de wijk Boshoek een kleine 100 populieren gekapt en in de Lege Veldkantwijk, Jozef Mattheessensstraat, Geelhandlaan,  Bloemenwijk werden er reeds vele bomen gekapt en staan er nog vele op de agenda. Schepen Peeters hekelde in zijn antwoord de begripsvervuiling “ontbossing” en “kaalkap” in pamfletten verspreid door de oppositie. “Bij de heraanleg van de Geelhandlaan volgend jaar zal de oude suikeresdoorn vervangen worden door eiken. Ook in de Bloemenwijk en de J. Mattheessensstraat zullen nieuwe bomen worden geplant. Veiligheid staat voorop. Diepwortelende bomen boven nutsleidingen, zoals gasleidingen, moeten verwijderd worden. Het is niet onze bedoeling om ontploffingen af te wachten, vooraleer in te grijpen. Bomen die bij een storm kunnen omwaaien, worden ook verwijderd, net als oude bomen die door hun breed en oppervlakkig wortelgestel voet- en fietspaden omhoog duwen. In de wijk Boshoek werden recent nieuwe populieren aangeplant” aldus Jos Peeters.