Het zoveelste lek in de waterleiding
Het zoveelste lek in de waterleiding

– Centrumwerken: De rioleringswerken lopen verder in de Mortselsesteenweg. Er was een incident met de AWW over een waterleiding die werd geraakt zodat enkele woningen enige tijd zonder stromend water zaten. Dit probleem is ondertussen opgelost. In verband met de bouwvergunning voor de Mortselsesteenweg zijn er geen bezwaren binnengekomen.

– Het archeologisch onderzoek aan de parking voor het Regina Pacis instituut aan de Oud Strijdersstraat zal half maart starten en duurt zeven werkdagen. Begin april kunnen dan de eigenlijke werkzaamheden aan de parking van start gaan.

– Het ruw maken (boucharderen) van de gladde blauwe boordsteen in het centrum zal binnenkort van start gaan. Er vielen al tientallen mensen uit met soms zware breuken tot gevolg.

– Het onderzoek naar de herprofileringswerken aan de Geelhandlaan is afgelopen. Er zijn geen bezwaren binnengekomen. Het dossier werd overgemaakt aan de dienst Stedebouw.

– Op 27 april e.k. gebeurt de plechtige grondoverdracht aan de gemeente van de gronden Fruythout in de bronvallei van de Koude beek. De gemeente zal er een groen BPA aanleggen met nadruk op milieueducatie en groene ruimte. De betrokken landbouwer mag zijn pacht verder zetten met nadruk op minder bemesting, meer grasland en minder maïs. Later zal het gemeentebestuur er een aantal fietspaden laten aanleggen.

– Het dossier voor de herprofilering van de Magdalena Vermeeschlaan en omgeving is overgemaakt aan de dienst Stedebouw. Alle opmerkingen van de betrokken bewoners werden mee opgenomen.