De Markgraaf Hove

Door de werken aan het complex Lintsesteenweg 1 – hoek Boechoutsesteenweg moet de Hovese Heemkundige kring “De Markgraaf” een nieuw onderkomen vinden. Het schepencollege deed hen een voorstel om de kelderruimte onder het gemeentehuis aan de Geelhandlaan hiervoor te gebruiken. Tot op heden is er van de kant van de Heemkundige kring geen antwoord gekomen. Het is geen makkelijk beslissing want de betrokken ruimte moetoptimaal zijn om alle materialen in de beste omstandigheden te bewaren.

Het gemeentelijk administratief archief zal binnenkort worden gedigitaliseerd.  Hiervoor zijn er contacten genomen met verschillende gespecialiseerde bedrijven. Dankzij een digitaal archief kan het gemeentebestuur de authentieke papieren documenten op een andere plaats dan in de werkruimte stockeren en kan men ze in de beste omstandigheden bewaren. Digitale beschikbare informatie kent geen fysieke beperkingen en is veel toegankelijker. Opzoekingen verlopen snel en eenvoudig. Meerdere personen kunnen tegelijkertijd verschillende documenten op het netwerk raadplegen.

Bij de Filmbank Azura is het Hovese aanbod gestegen tegenover vorig jaar. Toch hebben nog vele documenten (films, foto’s, affiches, enz…) hun weg nog niet gevonden naar de diensten van Azura. Sommige archieven van Hovese verenigingen lopen gevaar verloren te gaan wegens de vergrijzing van het bestuur. Het gemeentebestuur roept dan ook iedereen op die waardevolle films of foto’s heeft over Hove of Hovese verenigingen, om die te laten kopiëren op de filmbank van Azura. Verdere inlichtingen op www.filmbankazura.be.