De Amsterdamse buurtagent John Beerman heeft in een column in het Nederlandse politievakblad “Blauw” ongemeen hard uitgehaald naar de steeds groter worden groep Oost-Europese veelplegers van misdaden die Nederland onveilig maken. Beerman schrijft dat onder de laatste 1.800 verdachten die in de regio Amsterdam werden opgepakt, er 317 Polen zaten, 253 Roemenen, 206 Litouwers en 55 Bulgaren. Er waren 226 Nederlanders bij, waarvan de meesten een dubbele nationaliteit hadden. Het gaat om zakkenrollers, skimmers, inbrekers en illegale straatartiesten. Van deze 1.800 hadden slechts 117 arrestanten een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Beerman hekelt de goedgelovigheid van de Haagse politici, die volgens hem de landsgrenzen hebben opengegooid met het idee dat “doktoren en hoogopgeleiden” naar Nederland zouden komen. “Helaas, het Binnenhof gelooft nog altijd in sprookjes.” De Oost-Europese criminelen lijken bovendien niet van plan ooit weer weg te gaan uit Nederland. “Eenmaal hier geproefd van onze onnozele en goedgelovige politieke en burgerlijke goedgelovigheid, milde straffen en soms grenzeloze gastvrijheid, willen juist de verkeerden niet meer terug.” In Amsterdam laat dit “duister volk” een “brandend spoor van ellende achter”, zo schrijft Beerman. De groep breidt zich volgens de agent uit als “een zware regenwolk.”

En nu maar afwachten tot deze Amsterdamse straatagent gemuilkorfd, overgeplaatst, gestraft en/of ontslagen wordt. Want aan het waanbeeld dat de ‘open, tolerante, verdraagzame, multiculturele samenleving’ een positieve zaak is, mag en zal niet getornd worden. Het blijft wel een waarheid als een koe : wie van zijn eigen huis een open, verdraagzaam en tolerant oord maakt, waar de deuren en ramen dag en nacht wijd open staan voor iedereen, zal overdag een leuk feestje hebben, maar ‘s morgens alle meubels gestolen vinden.

Wat John Beerman schrijft voor Amsterdam en bij uitbreiding heel Nederland, kan perfect gecopiëerd worden voor onze regio en heel Vlaanderen. Wanneer worden onze beleidsmakers eens wakker ? Het ontwaken kan pijnlijk zijn !

De hele column lees je op : http://www.geenstijl.nl/archives/images/agentjohn.html, e-post : John.beerman@amsterdam.politie.nl .