Op zaterdag 17 november jl. vierde de gemeente haar verdienstelijke burgers en sportkampioenen in zaal “Da Capo” aan de Lintsesteenweg. Een goede 120 aanwezigen namen aan de viering deel en kregen een lekker ontbijt voorgeschoteld. Uittredend burgemeester Luc Vuylsteke de Laps mocht een laatste maal de gevierden huldigen. Voor sommigen waren dit emotionele momenten.

Verdienstelijk burgers

1. VERDIENSTELIJKE BURGERS

De bloedgevers van het Rode Kruis komen eerst in aanmerking. Tien bloedgiften werden gedaan door Michelle Van Heester, Tony Voorspoels, Jan Torfs en Hanne Hoefkens.  25 bloedgiften staan op het palmares van Jos Peeters, Marjolijn Bosschart, Danielle Bayet en Randi Guterman. Jan Hoefkens scoort het hoogste met 50 bloedgiften.

Individuele burgers:

– Tatian Loguinova : Piano en kunstfotografie met internationale reputatie. Medewerkers restauratie Hovese reus “Peer de Garde”, nl. de Damesvereniging met Martine Dom en Agnes Verhelst  en leerkracht Elke uit De Kunstacademie.

– Gino De Rycke , Notenolie voor topchefs.
werken graag mee aan sociale projecten (ook in de derde wereld) waar hun kennis waardevol kan zijn stellen graag producten ter beschikking voor  het goede doel die hun steun krijgen
voorstander van eetbaar groen in de gemeentelijke aanplantingen (‘het eetbare dorp’).

– Walter Suys voor deregie van het natuurvriendenpad en het samenwerkingsverband Azura wandellussenproject.

– Luc en Peggy De Laet-Van Haver, 14 in de restaurantgids Gault & Millau – vlees met een verhaal .

– Katrin Wouters, Wouters & Hendrix juwelenontwerp .

– Boud Cielen, De Kunstacademie . Lay-out en uitwerking nieuwe slogan gemeente Hove – voorzitter jury ‘kunst in het centrum’.

– Pastoor Paul Cools, 25 jaar priesterambt en10 jaar actief in Hove.

– De Kunstacademie middelbare graad, Deborah Cools , kunstwerk in de tentoonstelling WERELDSTAD in het MAS.

– Regina Pacis 5C, uitvinding van het lach-geweer , Yannic Scheyvaerts .

– Melkveehouder Bart Van der Heyden en Ilse Van den Broeck.

 

2. JUBILERENDE verenigingen

30 jaar KAMERKOOR CANTABILE, 30 jaar   KWB,  45 jaar    HOFILA verzamelaarsclub , 90 jaar               FEMMA (het vroegere KAV),

Davidsfonds Hove – cultuurprijs.


3. sportkampioenen

Duivensport: 

François en Emiel Verbeeck
Halve fond Aartselaar
Kampioen oude – asduif oude – kampioen jaarlingen–asduif jaarlingen – kampioen     jongen – algemeen kampioen 2012
samenspel HAFO Schelde en Rupelgewest 2011
2 algemeen kampioen oude – asduif oude – algemeen kampioen jaarlingen – asduif             jaarlingen – koning samenspel 2012

– Jozef Vogels
BAP ,  2 asduiven – kampioen oude – koning.

Triathlon :

Dirk Beersmans
Dirk heeft op 15 augustus meegedaan aan 1 van de zwaarste triathlons van de wereld. De Embrunman is een volledige triathlon in de Alpen met 4 km zwemmen, gevolgd door 188 km fietsen en daarna 42 km lopen en dit alles berg op en af in een temperatuur van 35 graden. Hij is erin geslaagd dit te voltooien als 97ste van de 1073 starters. Hij was 3de Belg. Slechts 685 atleten bereikten de finish.

Tennis:

– Pieter Reyniers & Jaan Lacour
Tennis Club Sporting Hove heeft dit jaar één kampioenenploeg.   In de jeugd interclub van VTV, gewest Antwerpen,  zijn onze jongens  Jongens 14, afdeling IV,   kampioen van Antwerpen geworden. Eén ontmoeting omhelst telkens twee enkelspelen en een dubbelspel,  na winst van hun poule kwamen ze terecht in de rechtstreekse uitschakeling, bereikten uiteindelijk de finale en wonnen deze.  In de intergewestelijke eindronde, met de winnaars van alle Vlaamse provincies,  werden ze uitgeschakeld in de halve finale.

Atletiek:

– Jonas Maselis
Jonas Maselis leverde in Brussel in de vierde manche van de Lotto CrossCup een opmerkelijke prestatie. Hij werd eerste Belg bij de scholieren. Met zijn vijfde plaats was hij in Brussel eerste Belg en mocht hij mee op het podium.

Mountainbike:

– Isabel De Smet
Vrouwelijk duo verdedigt kleuren Reetzweters in mountainbikemarathon
Voor Broederlijk Delen laten Isabel De Smet uit Hove en de Antwerpse Marianne Saelen zich verleiden tot een sportieve krachttoer. Half juni doorkruisen ze België op hun mountainbikes. Niet alleen verkiezen beide fietssters als een van de weinigen het uitgestippelde off-roadtraject boven de verharde wegen tussen het uiterste noorden en zuiden van België, ook qua voorbereiding springen ze eruit. Beide vrouwen zijn járen geleden door de fietsmicrobe gebeten en aangesloten bij De Reetzweters in Reet.

MS – lijders op tocht door Andes:

– Annick Bogaerts
De Kontichse kinesist Paul Van Asch lanceerde eind april het project ‘Machu Picchu 2012’. Negen MS-patiënten gingen de uitdaging van de vierdaagse Inca Trail aan. Annick Bogaerts (39) uit Hove was een van hen.
Annick Bogaerts heeft al veertien jaar MS. Voordien was sport, met name hockey, een van de belangrijkste zaken in haar leven. Met dit project kreeg ze de kans om haar grenzen te verleggen. Bovendien is het een unieke mogelijkheid om de publieke opinie over MS wat positiever bij te sturen.”

Wielrennen:

Walt De Winter
Eerste plaats in de  34ste Grote Prijs Van den Brande, 1ste plaats in de dernykoers in Edegem, 1ste plaats in de elite zonder contract en beloften. Al deze mooie prestaties blijven natuurlijk niet onbeloond.
Zo zet ook Walt een stap dichter bij de profs na zijn intreden in oktober 2012 bij het beloftenteam van Lotto Belisol.

Korfbal:

1) In het seizoen 2011-2012 zijn de cadetten de enige jeugdploeg.  Alle cadetten kwamen pas over van de pupillenreeks.  Het zou voor hen een leerschool worden.  Niemand had verwacht dat ze op het einde van het seizoen, nl. in de eindronde van de veldcompetitie, daadwerkelijk op de eerste plaats zouden eindigen !  En toch deden deze youngsters het! Er werd zelfs in de naronde geen enkele verliesmatch opgetekend.  Ze lieten zelfs geen enkel puntje liggen, allemaal overwinningen dus.

2) De eerste ploeg ging het afgelopen seizoen in de veldronde over van Hoofdklasse 3 naar 2de klasse.  Het bleef nog spannend tot op het einde.  Pas de voorlaatste wedstrijd viel de beslissing dat ze zouden overgaan naar 2de klasse.  Net zoals bij de cadetten, had niemand hier op durven hopen, en toch….. Toch speelden onze kernspelers het klaar om op het veld te bevorderen naar 2de klasse.  Ook hier een dikke proficiat aan alle spelers en speelsters van de kern, alsook aan onze trainers/coaches.  Laat ons hopen dat ze nog lang op dit elan kunnen verder gaan.

Biljart: 

* BILJARTCLUB SINT-JOZEF

  • Emiel Verbeeck: winnaar handicap + handicap over band 
  • Frans Claes – Edegem  : Clubkampioen
  • Maurice Verdurmen – Mortsel : winnaar panache:
  • Kris Bral – 2530 Boechout  : winnaar handicap drieband

* BILJARTCLUB PRINSENHOF

  • Hoogstoel Herwig : kampioen vrij spel
  • Jordens Miel : Kampioen overband
  • Voet Miel : Kampioen Panache.

Tafeltennis:  

Chris Bruynooghe, zilver Best of 5 (2012) – 3e afdeling K.A.V.V.V verbond 

Tafeltennis:

– Hove C : Kampioen in 4de provinciaal C

  • Jan Aerenhouts + Jos Goossens + Rudi Schoeters + Eddy Pollet
  • Jos Goossens : Individueel kampioen in 4de provinciaal
  • Thierry Somers : individueel kampioen in 3de provinciaal :
  • Ploeg C : Kampioen in 6de bij de vriendenclubs
  • Jorgen Van Loon  + Sidney Van Damme + Joeri Van Beeck

We wensen alle gelauwerden nog veel succes in hun verdere ondernemingen.