Op zich niets speciaals (de meeste zijn doodbrave gasten), behalve naarmate ’s avonds de klok verder tikt en het verbruikte alcoholniveau stijgt. Oudere mensen en vrouwen (wegens zwaar seksueel getinte opmerkingen) durven niet in de buurt komen van die jongeren en lopen een eindje om. Het bestuur moet over ieders veiligheid waken … zeker in een gemeentecentrum (rond de kerk en de bibliotheek).

Afval rond zitbank

Want ‘s morgens ligt er wel een berg afval die anderen moeten opkuisen. En wat doen de gemeentelijke jeugdwerkers? Om die jongeren naar gepaste jeugdinitiatieven te begeleiden??? De werktijden van de jeugdwerkers zouden best wat “meer flexibel” worden, wat minder bureauwerk en wat meer veldwerk.

Volgens uittredend burgemeester Luc Vuylsteke de Laps “houdt de politie de plaatsen waar geregeld hangjongeren samenkomen wel degelijk in de gaten. Er is controle op het drankgebruik van minderjarigen. We kiezen voor dialoog om mogelijke overlast te vermijden. De jeugdwerkers worden ook ingezet. We kunnen wel geen jeugdwerkers ’s nachts inzetten om zijn/haar veiligheid te waarborgen”. Met dit laatste bevestigt de burgemeester dat er wel degelijk problemen zijn met hangjongeren naarmate het avondlijke en nachtelijke uur vordert. Verdere actie is noodzakelijk.