Vlag van Hove

De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 25 februari 2013, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen. Toeschouwers moeten zich wel stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

wapenschild van Hove

Na de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over behandelde punten van de gemeenteraad of andere punten die de gemeente aangaat.

De laatste tijd zijn er niet veel inwoners opgedaagd die vragen kwamen stellen. Het was ooit anders! Dit bracht nog wat “leven in de gemeenteraad” …
Waarop wacht u?

Openbare zitting

01. Herziening van de vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden – Goedkeuring

Door het ontslag van mevrouwen Goedele Breyne en Machteld Hofmans uit de gemeenteraad en de installatie van hun respectievelijke vervangers, mevrouw Devriendt Katia en de heer Marquet Frédéric, dient de rangorde van de gemeenteraad te worden aangepast. De raad wordt gevraagd om deze aanpassing goed te keuren.

02. Beslissing inzake de aanwijzing en de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente op de bijzondere algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL van 22 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordiger en de plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de bijzondere algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL op 22 maart 2013 aan te duiden.

03. Intercommunale Vereniging voor het Crematoriumbeheer in de provincie Antwerpen (I.V.C.A.) – aanduiden afgevaardigden gemeente buitengewone algemene vergadering en voordracht bestuursorganen

Aan de raad wordt gevraagd om de kandidaten voor de mandaten van de intercommunale crematoriumbeheer voor te dragen. Aan de oppositie wordt gevraagd een kandidaat met raadgevende stem voor de raad van bestuur voor te dragen.

04. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid van woensdag 6 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid van woensdag 6 maart 2013 goed te keuren.

05. Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van woensdag 6 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de mandaten voor de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van 6 maart 2013 goed te keuren.

06. Gemeenteraadsbeslissing tot voordracht van een bestuurder, van een bestuurder met raadgevende stem, van een lid van het adviescomité milieu en van een lid van het adviescomité veiligheid van IGEAN – milieu & veiligheid

Aan de raad wordt gevraagd om de voordracht van de mandaten voor de intercommunale milieu & veiligheid goed te keuren

07. Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van woensdag 6 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van woensdag 6 maart 2013 goed te keuren.

08. Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van woensdag 6 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de mandaten voor de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van woensdag 6 maart 2013 goed te keuren.

09.  Gemeenteraadsbeslissing tot voordracht van een bestuurder en van een bestuurder met raadgevende stem voor IGEAN – dienstverlening

Aan de raad wordt gevraagd om de voordracht van de mandaten voor de intercommunale IGEAN – dienstverlening goed te keuren.

10. Goedkeuring agendapunten buitengewone algemene vergadering  IKA d.d. 13 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale IKA goed te keuren.

11. Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de intercommunale IKA d.d. 13 maart 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de goedkeuring te geven voor de mandaten van de intercommunale IKA.

12. Gemeenteraadsbeslissing tot voordracht van een bestuurder voor de Intercommunale IKA

Aan de raad wordt gevraagd om de voordracht van de kandidaat bestuurder voor de intercommunale IKA goed te keuren.

13. Verkiezing van de leden van de politieraad – kennisgeving van de  geldigverklaring door de deputatie

In de installatievergadering van de gemeenteraad dd. 3 januari 2013 werden, in punt 8 van de agenda, de 2 leden van de politieraad voor de gemeente Hove verkozen.  Deze verkiezing werd door de bestendige deputatie van de provincieraad in zitting van 24 januari 2013 geldig verklaard.  De raad wordt gevraagd om van deze beslissing kennis te nemen.

14. Voordracht van effectieve en plaatsvervangende mandaten voor De Ideale woning

Aan de raad wordt gevraagd om de effectieve en plaatsvervangende mandaten voor De Ideale Woning aan te duiden.

15. Intergemeentelijke samenwerking – Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging AWW van 27 maart 2013 – voordracht van een bestuurder bij de opdrachthoudende vereniging AWW – voordracht van een bestuurder met adviserende stem bij de opdrachthoudende vereniging AWW – Goedkeuring – Stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de mandaten voor de intercommunale AWW goed te keuren.

16.    Goedkeuring van agenda en voordracht van kandidaat-lid voor het regionaal bestuurscomité (RBC) en (eventueel) voor de raad van bestuur

Aan de raad wordt gevraagd de agenda en de voordracht van kandidaat-lid voor het regionaal bestuurscomité (RBC) en (eventueel) voor de raad van bestuur voor de intercommunale Iveka goed te keuren.

17. Aanduiden van de gemeentelijke volmachtdragers voor de intercommunale IVEKA

Aan de raad wordt gevraagd om de goedkeuring te hechten aan de voordracht van de volmachtdrager en plaatsvervangend volmachtdrager voor de intercommunale IVEKA.

18. Voordracht van de mandaten voor het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (O.V.S.G.)

Aan de raad wordt gevraagd om de mandaten voor het onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (O.V.S.G.) goed te keuren.

19. Toerisme Provincie Antwerpen: aanduiden vertegenwoordiger

Aan de raad wordt gevraagd om de goedkeuring te hechten aan de voordracht van de vertegenwoordiger voor Toerisme Provincie Antwerpen.

20. Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap – aanduiding vertegenwoordigers gemeente

Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordigers van de gemeente voor de PWA aan te duiden.

21. Bestek voor de vernieuwing van de server- en opslaginfrastructuur – goedkeuring

De raad wordt gevraagd om onderhavig bestek voor de vernieuwing van de server- en opslaginfrastructuur voor de gemeente- en de OCMW-diensten, goed te keuren.

22. Belasting op nachtwinkels 2013-2019

Met ingang van 1 maart 2013 wordt een belasting geheven op nachtwinkels.
De openingsbelasting wordt vastgesteld op 6.000 EUR en de jaarlijkse belasting op 1.500 EUR

23. Erkend Regionaal Samenwerkingsverband provincie Antwerpen (ERSV) – aanduiding vertegenwoordiger

Aan de raad wordt gevraagd een vertegenwoordiger aan te duiden voor de algemene vergadering van het Erkend Regionaal Samenwerkingsverband provincie Antwerpen (ERSV).

24. Hernieuwing deelname aan campagne “Klimaatneutrale organisatie 2020”

De raad wordt gevraagd om de deelname aan de campagne “Klimaatneutrale organisatie 2020” te hernieuwen.

25. Samenstelling gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het voorstel van samenstelling van de adviesraad voor milieu en natuur (kortweg de milieuraad).

26. Goedkeuring lastvoorwaarden voor de aanstelling van een ontwerper voor de opmaak van een RUP noord-oost.

Het gemeentebestuur wenst een RUP op te maken voor het gebied gelegen tussen Mortselsesteenweg, Boechoutselei, BPA Frythout, Boechoutsesteenweg en Sint -Laureysplein. Hiervoor dient een ontwerper aangeduid te worden waarvoor in zitting  van de gemeenteraad lastvoorwaarden ter goedkeuring voorgelegd worden.

27. Dossier 2012/6: Verkavelingsaanvraag Veldkant fase 3 : goedkeuring tracé van de wegen

Matexi nv heeft een aanvraag ingediend om gronden te verkavelen. De verkaveling betreft de gedeeltelijke invulling van een binnengebied nabij de kern van Hove, gelegen binnen het BPA nr. 9 Veldkant deel 1. De verkaveling sluit ter hoogte van de Diepestraat aan op een vergunde verkaveling dd. 16/01/2001.

Vermits deze straat wordt verbreed op volle rooilijnbreedte en in feite voor het eerst wordt aangelegd, (voorzien van riolering, grachtenstelsel, groenstroken, enz.), dient de gemeenteraad zicht uit te spreken over ‘de zaak van de wegen’ conform artikel 4.2.17 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

Enkel het tracé van de wegenis moet door de gemeenteraad goedgekeurd worden. Voor de inrichting van de wegenis moet een nieuwe aanvraag ingediend worden welke door het college kan vergund worden. Volgens het besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingaanvragen en aanvragen tot verkavelingwijziging moet er geen openbaar onderzoek plaatsvinden voor het oprichten en wijzigen van infrastructuurwerken met een lengte korter dan 200 meter;

28. Autonoom Gemeentebedrijf Sport en Ontspanning – hersamenstelling van de raad van bestuur – goedkeuring

Gezien de start van de nieuwe legislatuur op 3 januari 2013 en de gewijzigde samenstelling van de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen dient ook de raad van bestuur van het AGB Sport en ontspanning opnieuw te worden samengesteld.  De raad wordt gevraagd om deze hersamenstelling goed te keuren.