In Antwerpen zijn vandaag reeds 7 van de 10 populairste jongensnamen van Arabische oorsprong. Bij de meisjes zijn er dat minstens 4 op 10. Het feit dat heel wat allochtonen consequent blijven kiezen voor Arabische namen wijst alvast niet op een bijzonder geslaagd integratieproces. In het Antwerpse stedelijk basisonderwijs heeft vandaag reeds de helft van de leerlingen een moslim-achtergrond. Dit zegt bovendien ook iets over de demografische evolutie en de feitelijke bevolkingsvervanging die zich in onze Vlaamse steden aan het voltrekken is.

Terwijl in het schooljaar 2007-2008 ‘slechts’ 33,6 procent van de leerlingen in het Antwerpse basisonderwijs islamitisch onderricht volgde, is dat vandaag opgelopen tot welgeteld 49,3 procent. Dat is een stijging met 16 procent in nauwelijks vijf jaar tijd. In het gewone secundair onderwijs ligt het aantal moslimleerlingen met 41,6 procent (voorlopig) nog iets lager. In het buitengewoon secundair onderwijs echter is nu reeds een meerderheid (52,8 procent) moslim.

Socioloog Jan Hertogen, becijferde dat verschillende Vlaamse steden in sneltreinvaart Brussel achterna dreigen te gaan. Zo zal Antwerpen – waar vandaag reeds 39,7 procent van de bevolking allochtoon is – over tien jaar een allochtone meerderheid (55 procent) hebben. In Mechelen zal het aantal allochtonen (vandaag 27 procent) tegen die tijd aangegroeid zijn tot 41 procent. Vlak daarna volgt Gent, waar het allochtone bevolkingsaandeel zou stijgen van 25 tot 38 procent.

Een Vlaams Antwerpen en geen “Marrakech aan de Schelde” …

Deze cijfers tonen aan dat de vervreemding en islamisering van het Antwerpse stedelijke onderwijs zich in sneltempo voltrekt. Het is de hoogste tijd voor doortastende maatregelen om de voortschrijdende islamisering en gettovorming te stoppen. Burgemeester Bart De Wever en onderwijsschepen Claude Marinower hebben een aanzienlijke opdracht om te voorkomen dat Antwerpen een soort “Marrakech aan de Schelde” wordt.

Er zou best een immigratiestop voor nieuwe vreemdelingen komen in Antwerpen. Maar dit is federale bevoegdheid en overstijgt het stedelijke beleid.

De reeds genomen maatregel om vreemdelingen de effectieve dossierkosten te laten betalen bij hun inschrijving in de stad Antwerpen is al een eerste goede maatregel van het kabinet De Wever. Schepen Marinower kan er beter voor zorgen dat de vele Antwerpse concentratiescholen – van alle onderwijsnetten – worden omgevormd tot inburgeringscholen, waarin gefocust wordt op de overdracht van de Nederlandse taal en Europese waarden en normen (gelijkwaardigheid van man en vrouw, scheiding tussen kerk en staat, neutraliteit van de overheid/ambtenaren, geen nodeloos dierenleed veroorzaken, geen discriminatie over mensen hun geaardheid, enz, …). Vreemdelingen die blijven weigeren om zich hier aan te passen aan onze westerse samenleving, kunnen beter gestimuleerd worden om terug te keren naar hun land van herkomst.

p1050075

Hoe zit het in Hove ?

In onze gemeente is het aantal mensen met een buitenlandse achtergrond nog vrij laag, minder dan 2 % van de bevolking. Het gaat hier meestal over Europeanen, vaak mensen uit onze buurlanden Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Zwitserland.

Maar toch is waakzaamheid geboden. In de gemeenteraad werd vorig jaar de vraag gesteld hoe het zit met de aanwezigheid van gesluierde islamitische vrouwen op de openbare weg in Hove? Een gemeenteraadslid kreeg verschillende opmerkingen van Hovenaars over de aanwezigheid van enkele gesluierde islamitische vrouwen op de grens tussen Hove en Boechout. Een overtreding van het strafwetboek, want alle burgers moeten op de openbare weg met zichtbaar gelaat herkenbaar zijn. Volgens voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps “was er geen vuiltje aan de lucht”. Gelukkig is die ‘pée’ moeten opstappen na de laatste gemeenteraadsverkiezingen en hopelijk houdt het nieuwe gemeentebestuur zich aan de wettelijke regels. Iedereen die hier wettelijk verblijft, is hier welkom en het zou tof zijn, moesten al deze mensen met een buitenlandse achtergrond ook nog een positieve meerwaarde opleveren voor onze maatschappij.