“Een gezonde geest in een gezond lichaam” is de sleutel tot een jeugdig uiterlijk. “Dit komt niet vanzelf. Hiervoor moet je dagelijks investeren” zegt Margaret Webb Pressler in haar nieuwe boek ‘Cheat The Clock’, een verzameling vol tips om er lang jong en sexy uit te zien.

We geven enkele belangrijke tips mee:

1. Eet dagelijks groenten, fruit en volkorenproducten. Eten is een must. Zeker geen maaltijd overslaan om je kilo’s eraf te krijgen. Probeer zoveel mogelijk schadelijke tussendoortjes (snoep, chips) te vermijden. Kies zoveel mogelijk voor gezonde producten.  Denk hierbij aan een rauwe wortel of een heerlijke appel als tussendoortje.

P1040273

2. Sport twee tot drie keer per week, maar sloof jezelf daarbij niet helemaal uit. Je moet niet naar de Olympische spelen in 2016 in Brazilië. Zo’n 15 à 20 minuten beweging kan het verouderingsproces aanzienlijk vertragen. Niet sporten is het ergste wat je kan doen als je er jeugdig wil blijven uitzien. Gemakkelijk en aan te raden zijn : lopen, zwemmen, fietsen, wandelen.

P1020973

3. Breid je netwerk uit, want zo wordt je brein niet lui. Het wordt als het ware uitgedaagd om contact te houden met de mensen die je kent. Bovendien lach je vaker in leuk gezelschap. Dit maakt je blij waardoor je extra gaat stralen. Lees kranten en tijdschriften en blijf op de hoogte van wat er plaatsgrijpt in je omgeving en de wereld.

4. Poets je tanden twee keer per dag. Zorg er ook voor dat de poetsbeurt minstens één minuut duurt. Op die manier vermijd je een gelige aanslag en werk je aan een frisse glimlach.

5. Opteer voor een dagcrème die je huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Want of er nu zon is of niet, zelfs op miezerige dagen draagt de straling bij aan huidveroudering en rimpels.

6. Doe je best om zoveel mogelijk stress te vermijden. Want wie onder druk staat ziet er vaak heel moe uit. Daardoor kunnen mensen je ouder schatten dan je bent. Voldoende slapen, je lief (m/v) knuffelen, yoga en geregeld wat in de natuur wandelen helpt om jezelf te ontspannen.

Probeer ook minstens een keer per week te vrijen. Verschillende studies hebben immers aangetoond dat je ervan gaat stralen en je geluk een boost krijgt. Daarnaast helpt het om dementie tegen te gaan, zo blijkt uit een onderzoek aan de Princeton University in de USA.

7. Doe aan gezichtsgymnastiek. Vergeet dure botoxbehandelingen, want als je je gezichtsspieren dagelijks traint en goede verzorgingsproducten gebruikt, kan je ontsierende rimpels voorkomen. Een makkelijk voorbeeldje van gezichtsgymnastiek : spreek de klinkers snel na elkaar en met veel mimiek uit. Deze tip staat niet in het boek.