Er zijn terug rookmelders te koop via de gemeente. Indien interesse, aarzel niet te lang. Van het huidige beschikbare aantal is al de helft aan de veiligheidsbewuste burger verkocht. De toestellen hebben een ingebouwde batterij met een garantie van 10 jaar.  Kostprijs : 19,95 EUR per melder.

Verplicht rookmelders te plaatsen in (nieuwe) woningen en huurwoningen

Sinds 8 mei 2009 is het verplicht om correct geïnstalleerde optische rookmelders te installeren in alle :

  • nieuw te bouwen woningen
  • alle woningen waaraan renovatiewerken worden uitgevoerd en waarvoor een stedenbouwkundige vergunning verreist is.
    Bij de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw of de uitvoering van de renovatiewerken moet worden aangegeven waar de rookmelder of rookmelders zullen geplaatst worden. Eén rookmelder kan dus volstaan.
  • Huurwoningen waarvoor een nieuw huurcontract wordt afgesloten na 31 december 2012 moeten uitgerust moeten zijn met voldoende rookmelders.

logo Hove

‘Voldoende rookmelders’ betekent dat een zelfstandige woning (eengezinswoning, appartement of studio) of kamerwoning op elk verdiep uitgerust moet zijn met minstens één rookmelder. In kamerwoningen moet bovendien elke kamer en elke gemeenschappelijke kookruimte uitgerust zijn met een rookmelder.

Rookmelders zijn af te halen alle werkdagen tussen 9 en 12 uur en 13.30 en 16 uur (met uitzondering van vrijdag, dan enkel in de voormiddag) te verkrijgen bij de technische dienst van de gemeente Hove ; maandagavond ook tussen 18 en 20 uur.  Enkel contante betaling is mogelijk.

Technische dienst
Gemeentehuis (voormalige conciërgewoning)
Geelhandlaan 1, 2540  Hove
Tel.: 03/460 33 18 – 03/460 33 46 en 03/460 33 43