wak‘Natuurtalent’: Open Atelierroute De Geelhand en Vincent Bavaisstraat 88

Vincent Bavaisstraat
Op zondag 5 mei is het zeker ook de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen in de V. Bavaisstraat 88: tien lege garages staan er ter beschikking van verschillende creatievelingen. Je kan er spulletjes kopen of gewoon wat inspiratie opdoen en genieten van de gezellige sfeer. Meer info : tel. 0485 / 62 33 02.

De Geelhand
‘Puur natuur’ is prachtig en een van de meest onuitputtelijke inspiratiebronnen van kunstenaars. Grootmeesters uit de schilderkunst wisten dit al vroeg en benutten dit maximaal. De waterlelies van Edouard Monet, de zonnebloemen van Vincent Van Gogh en de weidse landschappen van William Turner zijn hier slechts enkele bekende voorbeelden van. Zo goed als zeker is dat de mens in z’n pure natuur, doorheen de hele kunstgeschiedenis het meest inspirerende voorwerp in de kunsten is geweest.

Kunstenaars van De Geelhand (Hove) tonen hun ‘Natuurtalent’ tijdens de Week van de Amateurkunsten 2013 in hun natuurlijke omgeving, namelijk hun atelier. Schilderkunst, textiele kunsten, grafisch werk,… zijn te bewonderen tijdens de Open Atelierroute. Let op de volgende data en openingsuren:

Locatie Kunstenaar(s) Kunstdiscipline(s) Open op
Mortsel, Sint- Benedictusstraat 105B Ann Van LierdeGreet Taeymans

Ingrid Laureys

Nathalie Verhellen

Nina Van Roosbroeck

Adri Pluym

grafiekschilderen

keramiek

27-28 april en 4-5 mei van 12 tot 18 uurNina en Greet zijn alle dagen aanwezig, Ingrid en Adri alleen de zondagen.

 

Hove,Spreeuwenlaan 7 Maria De Roeck textiele kunstenweven 27-28 april van 14 tot 18 uur
Mortsel,Rubensstraat 16 Rachel WinderickxGuy Verhemeldonck keramiek,  schilderenspeksteen pottendraaien (demonstraties) 27-28 april van 13 tot 18 uur
Kontich, Sociaal Huis, Antwerpsesteenweg 62Atelier Pieter, Transvaalstraat 8 Greta Hendrickx 

Pieter van Doorselaer

schilderen 

striptekenen

zondagen 28 april en 5 meivan 10 tot 18 uur