Wissel aan de top bij Het Laatste Nieuws

Luc Van der Kelen (° Boom, 1948) is politiek commentator bij de krant Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij werkt sinds 1972 bij deze liberale en vrijzinnige krant. Eerst werkte hij bij de Antwerpse zusterkrant De Nieuwe Gazet, waarvan hij in 1991 de hoofdredacteur werd. In 1995 stapte hij over naar Brussel en werd bij Het Laatste Nieuws chef van de politieke redactie en politiek commentator. Sinds 1990 schrijft hij elke dag een commentaarstuk a rato van 275 commentaarstukken per jaar.

De in Schoten wonende Van der Kelen is lid van een vrijmetselaarsloge en stichtend en stemgerechtigd lid alsook lid van de raad van bestuur van B Plus, een drukkingsgroep die zich tot doel stelt de “eenheid onder alle Belgen te bevorderen” en het “federale niveau opnieuw te versterken”.

Binnenkort gaat Luc van der Kelen op pensioen. Het politiek crapuul Guy V. uit Gent moet dan niet meer zijn ontslag vragen. Evenmin als het ander politiek crapuul Karel D. uit Berlare.

Luc van der Kelen zal weliswaar nog zijn medewerking aan de krant verlenen, maar niet meer elke dag. Hij heeft een waardige opvolger: Jan Segers.
Luc van der Kelen was altijd de moeite waard om te lezen, ook als men het niet eens was met hem.

 

humoBinnenkort op de fles ?

Mark Grammens in Journaal, 21 maart 2013
Mark Grammens in Journaal, 21 maart 2013