Hove Korfbalclub vzw Zondagnamiddag 21 april jl. won Hove Korfbal een zeer belangrijke wedstrijd voor het behoud van de ploeg in tweede klasse B tegen Ekerse met 13 – 9. Beide ploegen bengelen onderin het klassement maar Hove heeft een beter doelpuntensaldo en dat kan doorslaggevend worden bij een eventueel behoud van de ploeg.

opwarming korfbalHet was een gelijkopgaande wedstrijd waar Hove eerst op lichte voorsprong kwam maar nadien scoorde Ekerse enkele malen achtereen en liep op een bepaald ogenblik met drie korven vooruit. Hove kwam gestadig terug en ging over Ekerse. Het werd nog spannend op het einde want de zenuwen stonden bij beide ploegen erg gespannen en dit leidde zelfs bij Hove even tot een incident tussen de kapitein en een speelster. Verschillende doelpogingen van Hove gingen juist naast. Uiteindelijk won Hove met 13 – 9 en dit bracht een ontlading mee bij zowel spelers als supporters.

Hove zoekt voor het komende seizoen nog enkele goede krachten. Meestal spelers die er vroeger speelden maar weggingen wegens aanbod van een andere club.

Schepen van Economie Bart Van Couwenbergh kwam Hove Korfbal moreel ondersteunen en had tijdens de wedstrijd een lang gesprek met ploegafgevaardigde Roger Van Hoegaarden over “het reilen en zeilen van de sport” in Hove.

Ekerse valt aanWat opvalt aan het vernieuwde korfbalterrein van Hove is dat er geen tribune is voor de toeschouwers. De reservespelers en hun ploegverantwoordelijke zitten op strandstoelen onder de blote hemel … bij regenweer is dit niet zo leuk.

De spelers moeten hun wedstrijd afwerken in een omheind vak, net een gevangenisrecreatie. De toeschouwers kijken letterlijk en figuurlijk ‘door de draad’ naar de wedstrijd.

toeschouwers

 

 

 

De architecten die dit uittekenden en zeker hun opdrachtgevers uit het vorige gemeentebestuur hebben hier wel wat kansen laten liggen. Er zijn nog mogelijkheden om van het Hovese korfbalterrein een modern speelveld te maken. Dit zal wel enkele euro’s kosten. Gaat het nieuwe gemeentebestuur dit rechttrekken? Krijgen alle Hovese sportclubs een evenwaardige behandeling?

Verdere info: www.hovekorfbal.be

Hove valt aan