Diederik Vandendriessche
Diederik Vandendriessche

Gemeenteraadslid Diederik Vandendriessche (HB/Groen) vroeg op de gemeenteraad van april “waarom de gekende Hovese stratenloop van begin juni dit jaar wegvalt ? Heeft dit iets te maken met de vervanging van de gemeentelijke sportfunctionaris ?”

Schepen Guy Wollants (ph7 – Positief Hove) antwoordde “dat de stratenloop niet wordt afgeschaft, wel uitgesteld. In de periode mei-juni is de werkdruk nog te hoog wegens de wisseling van sportfunctionaris. De organisatie van een stratenloop vergt veel werk en voorbereiding, veel energie van de sportraad en de gemeentediensten. We kunnen dit niet organiseren in een overgangsperiode. De stratenloop zal doorgaan in de loop van de maand september. De park-duatlon blijft behouden. Onze gemeentelijke sportdienst loop helemaal niet mank, wat sommigen ook mogen beweren. We organiseerden in het voorjaar reeds 10 sportkampen voor de jeugd, het dubbele van vorige jaren. Er zijn ook meer leden en inschrijvingen van kinderen, veel positieve reacties van ouders. De ambtenaren verdienen respect voor het gepresteerde werk”.

 

Plannen voor een nieuw Intergemeentelijk zwembad zijn niet begraven

Het Mortselse zwembad “Den Bessem”
Het Mortselse zwembad “Den Bessem”

Hetzelfde groen-linkse raadslid wilde ook de “stand van zaken kennen in de samenwerking voor de bouw van een intergemeentelijk zwembaden en het belang van een bovenlokale coördinator in dit dossier. Is dit de provincie ?”.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde “dat de gemeente Mortsel zojuist het initiatief heeft genomen om in dit dossier als hoofdinitiatiefnemer op te treden. Er werden al offertes opgevraagd maar ze weten nog niet in welke richting het zal uitgaan. Een sober sportief zwembad of een meer luxueuze zwemoase ?

De plaats van inplanting is ook nog niet bekend. Mortsel zelf heeft twee mogelijke vestigingsplaatsen : dezelfde plek als waar vandaag het oude zwembad staat of op het domein Cantincrode, aan de begraafplaats naast de spoorweg naar Lier. Een derde mogelijkheid kan zich aanbieden met Boechout, aan de terminus van tram 15 aan Oxaco Cappenberg. In de tweede helft van juni organiseert Mortsel hierover een vergadering met alle andere geïnteresseerde gemeenten. Er is nog niet bepaald wie zal worden afgevaardigd : de burgemeester, de sportschepen, de sportfunctionarissen, enz … De gemeente Lint zal waarschijnlijk niet meedoen aan dit project. Ze richten zich eerder op Kontich. Kontich weet zelf nog niet hoe het dossier aan te pakken. Het up-graden van hun bestaande zwembad of een nieuw bouwen ?”.