Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan heeft de Ornithologische vereniging De Noordvink een nieuwe wandelroute uitgestippeld in het park van Hove.

In het gemeentepark is reeds jaar en dag een wandelroute aanwezig met infoborden over de aanwezige vogels die er gespot kunnen worden. De border waren echter dringend aan vernieuwing toe.

De wandelroute wordt nieuw leven ingeblazen met compleet vernieuwde infoborden en duidelijk foto’s. Er is eveneens een nieuwe wandelbrochure uitgegeven met informatie over de vogels in het park. De route start aan het voormalige ‘snoephuisje’ achter het gemeentehuis.

De Noordvink vlag

U kan deze wandelroute en nog zoveel meer komen ontdekken op donderdag 22 augustus 2013 om 20 uur in het gemeentepark met een hapje en een drankje.

Ook voor kinderen

Zijn je kinderen, kleinkinderen, nichtjes, neefjes of ben je zelf geïnteresseerd in het wel en wee van dieren en natuur? Dan is het een mooie gelegenheid om de jonge generatie hun eerste stappen te laten zetten in de veldornithologie.

Eind september 2013 zullen alle nestkastjes in het gemeentepark worden vernieuwd. De Noordvink geeft aan de jeugd de mogelijkheid om een gepersonaliseerd vogelhuisje te laten plaatsen met vermelding van hun naam. Later zullen ze ingehuldigd worden met een echte kinderparty!

Bijkomende informatie is te verkrijgen bij:
Omer Verhofstadt, omer.verhofstadt@telenet.be
Uitbreidingsstraat 9, Lint, tel. 03 455 57 23

De Noordvink lekkers ...