Hove heeft er sedert vorig jaar een nieuwe voetbalploeg bij die luistert naar de naam “F.C. Copain”. De basis bestaat uit een ruime waaier van oud studenten van de Universiteit Antwerpen die in Hove wonen, of woonden. Vandaag zijn enkelen verhuisd en wonen in de regio Edegem, Kontich, sommigen in Antwerpen.

training FC Copain 2De meesten hebben de leeftijd van 25-26 jaar en hebben vroeger al op een redelijk niveau voetbal gespeeld. ¾ van de spelers heeft een degelijke voetbalachtergrond en ¼ doet het louter recreatief. Ze sloten zich aan bij de K.V.V. (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) in de vijfde en laagste afdeling en speelden vorig seizoen kampioen. Begin september spelen ze hun eerste openingswedstrijd in een hogere reeks tegen F.C. De Duif. Ze spelen voor het amusement, voor de netwerking, het onderhouden en maken van vriendschappen, de competitie komt op de tweede plaats maar als ze een match kunnen winnen, zullen er het niet laten liggen.

 

FC Copain 2

Hopen terug kampioen te worden

De ploeg telt vandaag reeds 18 spelers die één ploeg vormen en elkaar redelijk goed kennen en dus goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze komen uit in een nieuwe kompetitie met 12 ploegen (= 22 matchen) plus één bekermatch. “We hopen ook dit jaar kampioen te spelen omdat sommige andere ploegen echte amateurs zijn. Op termijn hopen we naar tweede of derde klasse te geraken. De meeste tegenstanders komen nu uit het Mechelse, met uitlopers naar Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver” aldus voorzitter Kenneth Van den Brande.

Momenteel speelt F.C. Copain op het vernieuwde voetbalveld in het Sportpark, naast het JOC. “We huren dit terrein van de gemeente Hove en kunnen de kleedkamers van de sporthal gebruiken. Het terrein is goed, de drainage is goed, er werden nieuwe netten gekocht. Om het sociale aspect te beklemtonen organiseren we geregeld activiteiten zoals een BBQ, een familiekwis, een feest voor de jeugd. Vandaag hebben we nog maar één sponsor, drukkerij Ouderits uit Hove, maar men kan ons ook sponsoren via wedstrijdballen van 40 of 50 euro” aldus Kenneth.

FC Copain speelt zijn thuiswedstrijden op zondag, aanvang 13.00u. Lidkaarten kosten 5 euro en hiervoor krijgt men een kalender en een tombolalootje. Een zwart-witte supporterssjaal kost 12 euro.

Verdere info bij Kenneth Van den Brande, Verbindingsstraat 36 in 2540 Hove, tel. 0471 / 40.39.70. – vandenbrande.kenneth@gmail.comwww.fccopain.be .