Op de 2de speeldag in 2de klasse A stond er meteen een spannende degradatiewedstrijd gepland tussen Hove K.C en Mercurius. Een wedstrijd tussen 2 ploegen die elkaar door en door kennen. Spanning verzekerd op deze zonnige dag. De wedstrijd wordt op gang gefloten door het leidende duo van vandaag (Thierry Vangoidsenhoven & Eddy Mertens). Hove begint enthousiast en scoort direct uit de 2 eerste aanvallen 2-0. Het vertrouwen stijgt meteen bij de spelers en de supporters. Dit vertrouwen kan niet direct in doelpunten omgezet worden en Mercurius komt een beetje dichter 2-1.

Korfbalclub Hove

Nadien word er om en om gescoord en wordt de stand van 7-7 bereikt. Vlak voor de rust krijgt Hove nog een uitstekende kans om met een voorsprong de rust in te gaan maar de penalty wordt gemist. Tijdens de rust worden een aantal tactische richtlijnen meegegeven om deze wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Het is echter Mercurius dat het beste uit de startblokken schiet in de 2de helft. In een mum van tijd staan de onze 2 goalen achter. Dan wordt er door beide teams goed gescoord en stillekes aan komen de Hovese leeuwen terug. Het was een faire wedstrijd met een jammerlijk duel tussen 2 heren dat bestraft werd met het gele karton voor de speler van Mercurius.

Korfbalclub HoveMercurius doet een aantal wissels om de punten mee huiswaarts te nemen, maar het is Hove dat in het laatste kwartier de voorsprong heeft kunnen behouden en de wedstrijd controlerend heeft uitgespeeld. Na het fluitsignaal valt er bij de Hovese korfbalvereniging een last van de schouders want de eerste verdiende punten zijn binnen BAM! Het vertrouwen en het geloof in elkaar blijven houden en dan zullen er zeker en vast nog punten volgen.

Spelend voor Hove K.C: De Clerck Sofie 1, De jongh Tess, De Pooter Laurette, Wens Lyn, De keninck Tom 4, De Pooter Kevin 4, Voet Yannick 2 + 2s, Wellens Yves 2 + 3s

Wil jij ons nieuw welpje worden bij de Hovese Korbalclub?

welp1Korfbal: een ploegsport met jongens en meisjes waarbij door de bal te passeren met de handen, er geprobeerd wordt om de bal door de korf  te werpen. Kinderen leren hierdoor samen te werken om samen een doel te bereiken terwijl ze zich fysiek ontwikkelen. Het is een competitieve sport waarbij veel plezier wordt gemaakt.

De Welpjes: Kinderen ontdekken hun talenten op spelenderwijze. Er wordt een initatie gegeven van verschillende sporten maar plezier staat centraal tijdens de sessies die gevuld zijn met dansjes, spelletjes en algemene vaardigheidsoefeningen. Alle kindjes zijn welkom vanaf de leeftijd van 3 jaar.
Kom vrijblijvend eens een kijkje nemen tijdens de trainingen.

welp2Waar: sporthal ‘t Sportpark
Wanneer: elke zaterdag: 3-12j van 13:00 tot 14:00 u
en 12-16j van 14:00 tot 15:30 u