De inwoners van de Magdalena Vermeeschlaan hebben onlangs een infobrief van Aquafin ontvangen in verband met het faillissement van Huijbregts Wegenbouw bvba, aannemer van de wegenwerken in de M. Vermeeschlaan. De gemeente bevestigt de inhoud van deze brief en wil de inwoners bijkomend informeren.

wadi loopgraaf

De door het gerecht aangestelde curator onderzoekt op dit moment verschillende pistes:

  • Huijbregts wordt verzocht de opgestarte werven af te werken.
  • De curator stelt een of meerdere aannemers aan om de werven verder af te werken.
  • De curator onderzoekt of een overname van het bedrijf mogelijk is.
  • Het contract wordt verbroken.

Tot op vandaag werd aan het gemeentebestuur geen beslissing meegedeeld, vermoedelijk kan dit nog een tweetal weken duren. Uit een laatste gesprek tussen Aquafin en de curator blijkt dat verschillende aannemers werden gecontacteerd met de vraag of er interesse is om de werf over te nemen en verder af te werken. Noch Aquafin, noch de gemeente kan enige invloed uitoefenen op de beslissing van de curator. Aquafin en het gemeentebestuur hopen op een oplossing die een snelle voortzetting van de werken zou betekenen.

wadi MVL - LintsesteenwegIn afwachting van deze oplossing is Aquafin als hoofdopdrachtgever gerechtigd van ambtswege de nodige veiligheidswerken te laten uitvoeren. Aanvullend op de meest dringende werkzaamheden die door het gemeentepersoneel al werden uitgevoerd wordt op een zo kort mogelijke termijn een aannemer aangesteld die de minder hindersteenslag in de rijweg zal verbeteren en het nodige onderhoud hiervan op zich zal nemen. Dit is geen absolute oplossing, maar op deze manier wordt getracht om de hinder voor de bewoners binnen de perken te houden.

Meer info:

  • Min Huet, projectmanager Aquafin: tel. 0470 13 34 82
  • Katia Devriendt, contactpersoon bewoners: 0475 30 82 12
  • Marleen Haertjens, gemeente Hove: 0492 97 90 82