Sedert enkele maanden is er eindelijk een oplossing uit de bus gekomen voor de huisvestingsproblemen van de Hovese heemkundige kring “De Markgraaf”. Met dank aan de burgemeester en de schepen van cultuur.

Heemkundige Kring De MarkgraafVroeger was de Heemkundige kring gehuisvest in de kleine en onderkomen woning, gelegen juist voor taverne ‘De Eendracht’ aan de Boechoutsesteenweg. Dit pand is enkele weken geleden tegen de vlakte gelegd in het kader van de renovatie van het cultuurcomplex ‘Da Capo’, eigendom van de Kon. Harmonie Sint-Laureys.

De Hovese heemkundigen hebben een onderkomen gevonden in de raadskelder van het gemeentehuis aan de Geelhandlaan 2. Deze ruimte heeft in de loop der tijden al voor van alles dienst gedaan : opslagruimte, jeugdclub, Rode Kruis post, enz … Nu voor de heemkundigen.

Het Hovese gemeentepersoneel stak een handje toe bij de verhuis van het vele materiaal van de Boechoutsesteenweg naar de Geelhandlaan.

Kasten werden aangekocht en door een gelukkig toeval heeft de kring een degelijk kopieerapparaat kunnen installeren. Ze hebben ook enkele actuele computers en scantoestellen in gebruik.

Heemkundige Kring De Markgraaf  Heemkundige Kring De Markgraaf

Gemotiveerde werkkrachten gevraagd :

Heemkundige Kring De Markgraaf

De Hovese heemkundigen proberen nu alle verzamelde materiaal stelselmatig te ordenen, te inventariseren en op te lijsten. Ze komen iedere dinsdagnamiddag samen vanaf 14.00u. om het Hovese archief te ordenen. Hiervoor zijn alle beschikbare en gemotiveerde handen van harte welkom. Studenten geschiedenis, archeologie en bibliotheekwetenschappen, leerkrachten en professoren moeten zeker eens een kijkje komen nemen. Dit kan interessant zijn voor mogelijke persoonlijke toekomstige publicaties en opzoekingen. Koffie en koekjes staan ter beschikking om de werkplek wat sociaal te kaderen.

De kring beschikt vandaag over een vrij rudimentaire webstek : https://sites.google.com/site/heemkundedemarkgraafhove/home/. Het zou erg nuttig zijn deze webstek dringend te moderniseren en actualiseren, om meer geïnteresseerd en jong volk warm te maken voor de werking van de Hovese heemkundige kring. In Hove zijn er genoeg gespecialiseerde technici die deze karwei aankunnen.

Heemkundige Kring De MarkgraafWant een verjongings- en vervrouwelijkingskuur van de Hovese Heemkundigen is dringend noodzakelijk ! In Hove wonen enkele honderden leerkrachten van alle onderwijsnetten en onderwijsniveau’s. Hebben zij geen weet van het bestaan van de Hovese heemkundige kring ? Of is de kring niet “sexy” genoeg ? Hoog tijd om er iets aan te doen !

Verdere info bij het bestuur van de Heemkundige kring De Markgraaf :

Voorzitter:
Wouter Rombauts, Statielei 44, 2540 Hove, 03 / 455 52 12, wrombauts@telenet.be

Secretaris:
Eddy Beyens, Zwaluwenlaan 6, 2540  Hove, 03 / 455 48 14, eddy.beyens@skynet.be

Penningmeester:
Simone De Landtsheer, Geelhandlaan 46, 2540 Hove, 03 / 455 25 91, simone.delandtsheer@telenet.be

Bestuursleden:
Theo Nuyts, Jozef Mattheessensstraat 20, 2540 Hove, 03 / 457 16 47, tejonuyts@pandora.be
Frans Sermeus, Nachtegalenlaan 7, 2540 Hove, 03 / 455 63 52, frans.sermeus@telenet.be
Eugeen Van Dyck, Jozef Lambrechtslei 16, 2540 Hove, 03 / 455 03 60, van-dyck@hotmail.com
Joseph Van Stappen, Kapelstraat, 37 / bus 4, 2540 Hove, 03 / 219 33 35, vanstappenj@telenet.be
Johan Vinck, M.Vermeeschlaan 25, 2540 Hove, 03 / 454 42 61, jovinck@hotmail.com