Samen met de omliggende gemeenten Edegem en Mortsel en in samenwerking met de Milieuraad start Hove met een ‘Repair Café’.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Op zaterdag 14 december kan elke Hovenaar met zijn kapotte spullen terecht in de Abraham Hansschool in Kontich. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed – krijgt in het Repair Café een tweede leven. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren.

 

Waarom een Repair Café?

logo_repaircafe_large[1]Veel mensen weten niet meer hoe je spullen herstelt. Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Alle lagen van de bevolking worden erin betrokken en vormen zo een sociale mix. Op het Repair Café zijn vrijwillige elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers aanwezig die samen met de bezoekers aan de slag gaan. Wie niets om te repareren heeft, kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken bij de reparaties van anderen.

Repair Café in Hove

Geïnteresseerd?

Kom dan op zaterdag 14 december tussen 14 en 17 uur naar de Abraham Hansschool in Kontich, waar de spits wordt afgebeten. Noteer ook alvast de andere data : 8 februari in Mortsel, 12 april in Edegem, 14 juni in Hove, 13 september in Kontich en 8 november in Mortsel. Heb je zin om mee de handen uit de mouwen te steken, contacteer dan Jo, tel. 0475 / 41 99 26 of Anja, e-mail: anja.vanloock@skynet.be.