Het Davidsfonds Hove organiseert op donderdag 24 april 2014 een daguitstap naar het Red Star Line Museum in Antwerpen.

Het gloednieuwe Red Star Museum vertelt het verhaal van meer dan twee miljoen mensen die in de 19de eeuw in Antwerpen de boot namen om aan de andere kant van de wereld hun geluk te zoeken. Voor deze landverhuizers was Antwerpen een transitplek. De stad was één grote wachtruimte vol onbekende gezichten en nieuwe indrukken.

Met de opening van het Red Star Museum gonst de stad opnieuw van die mooie, schrijnende, spannende en ontroerende verhalen. Net als de landverhuizers vertrek je ‘s morgens in het Centraal Station en eindig je in de voetsporen van mensen die je voorouders hadden kunnen zijn en leer je de stad op een andere manier kennen.

Het programma ziet er uit als volgt :

  • Afspraak : om 9.45 u. aan de balie van de “Dienst Toerisme” – in het Centraal station Antwerpen – niveau 0, dichtbij de roltrappen en perrons)
  • 10.00 uur : start van de wandeling o.l.v. een gids “Een spoor van verhalen” (afstand: 3,5 km)
  • 13.00 uur : Lunch in restaurant De Kaai (soep – hoofdgerecht: Tilapia filet of  kalkoengebraad(*) – dessert: dame-blanche of chocolademousse (*)
  • 14.30 – 16.30 uur : rondleiding o.l.v. gids in het Red Star Museum
  • 16.30 uur : einde programma

Uw deelname zoals steeds graag bevestigen bij Lieve Duffeler  – telefonisch 0477 / 417.929 of per e-mail : lieve.duffeler@skynet.be  vóór 20 april 2014.

(*) opgelet: uw keuze vis of kalkoen, dame-blanche of chocolademousse  te vermelden bij uw inschrijving

red star lineDavidsfondsleden betalen 48€ , niet-leden betalen 50€ (inbegrepen : gidsen voor-en namiddag– inkom museum – lunch)  – (vervoer en dranken niet inbegrepen).
Er kunnen maximum 30 personen deelnemen!

Uw deelname is bevestigd na ontvangst van uw betaling op het Davidsfonds rekeningnummer BE96 9794 2476 3005.

 

 

 

Verdere inlichtingen op : www.hove.davidsfonds.be .