Zangeres Elly Aerden (1967) groeide op, woonde, speelde, en ging naar school in het Regina Pacis Instituut in Hove. Tot haar 22ste woonde ze in de Vredewijk en ook nu wonen haar ouders nog steeds in de Kasteelstraat in Hove. Ze heeft de beste herinneringen aan de Vredewijkfeesten en aan alle activiteiten (waaronder weekends, volleybalwedstrijden…) die georganiseerd werden door het zeer actieve en ondernemende actie-comité. In het weekend kon je haar steevast treffen bij de Roodkapjes van de VKSJ.

Na haar klassieke zangopleiding volgde ze verschillende binnen- en buitenlandse stages waar haar interesse in folk- en wereldmuziek groeide. Kenners van dit genre konden haar al eerder horen bij Mairan, Bodixel, Moralia, Songs of Nerduda, The Ballroom Orchestra … Met haar eigen groep Eléonor, waar ze in het Latijn zingt, brengt ze herkenbare emoties en topmuzikanten samen in een eigenzinnig muzikaal project.

Misschien klinkt het raar, zingen in het Latijn, maar Eléonor krijgt het voor elkaar. Een gevoel van tijdloosheid, dat krijg je bij het luisteren naar deze wondermooie muziek. Elly Aerden zocht Latijnse teksten over liefde, geluk, melancholie en hoogmoed. Die eeuwenoude teksten zette ze op muziek in een melodieuze maar ingetogen mix van fado, pop, chanson en jazz. Hierdoor klinkt het Latijn niet als dode taal, maar modern. Je zou zweren dat de teksten vandaag geschreven waren.

Ellen Aerden 2

Dat dit unieke project in een echte cd zou uitmonden, stond in de sterren geschreven. Op 16 september jl. mocht Eléonor de eerste cd ‘Erros’ trots voorstellen aan pers en publiek. Ook verscheen een animatie-video die bij de eerste singel hoort (die ook ‘Erros’ heet). De ietwat vreemde naam ‘erros’ is een combinatie van het Latijnse ‘eros’ (liefde) en ‘error’ (fout). Zoals de clip op geheel eigenwijze manier toont, kan onze verbeelding er mee voor zorgen dat liefde en misverstanden helaas soms hand in hand gaan.

Voor wie mee op deze avontuurlijk muzikale trip wil gaan : meer informatie kan je vinden op de site www.eleonor.be. En wie weet tot op één van haar volgende concerten !