Aan het station van Hove staan de hele dag veel fietsen in de rekken van de overdekte fietsstalling. Bijna iedere week zijn er een aantal slachtoffers van fietseigenaars die vaststellen dat hun fiets ‘verdwenen’ is. Veel teruggevonden fietsen geraken niet terug bij de eigenaar omdat die niet gekend is.

Om hieraan te verhelpen organiseerde de gemeente Hove i.s.m. de politie en Fietspunt een gratis graveeractie op woensdagnamiddag van 12.30u. tot 15.00u. aan de fietsenstalling van het NMBS-station Hove. Op die korte periode van 2,5 uur passeerden er bijna 100 gegadigden om hun fiets te laten graveren; jong en oud, mannen en vrouwen, klassieke burgerfietsen, sportfietsen, kinderfietsen, bergfietsen, oudere fietsen,… Het was in ieder gevel een groot succes en vatbaar voor herhaling, bijv. per Hovese school, op de zomerendfeesten en aan het Sportpark Hove.

Om de veiligheid van de fietsen in de fietsenstalling aan het station te verhogen, heeft men er sedert enige tijd extra veiligheidsklevers laten aanbrengen om de fietsers aan te raden minimum twee veiligheidssloten aan te brengen : één op het wiel en één op het fietskader.

Foto’s (c) Gazet van Hove.