Wie een aardgasbudgetmeter heeft, kan in de winter een tussenkomst bij het OCMW voor de kosten voor aardgas aanvragen.

Gezinnen die het in de winterperiode financieel moeilijk hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden en dreigen zonder verwarming te vallen, kunnen een beroep doen op het OCMW om hun budgetmeterkaart op te laden. De winterperiode loopt in principe van 1 december tot en met 28 februari en kan worden verlengd bij een koude periode.

Je kan voor deze financiële tussenkomst terecht bij de sociale dienst van het OCMW. Een maatschappelijk werker zal met jou bekijken of je voor deze tussenkomst in aanmerking komt. Het bedrag is afhankelijk van je woningtype.

De tussenkomsten worden halfmaandelijks toegekend en bedragen 37,97 EUR voor een appartement (27,35 EUR in geval van sociaal tarief), 53,23 EUR voor een rij- of hoekhuis (39,07 EUR in geval van sociaal tarief) en 63,41 EUR voor een halfopen of vrijstaande woning (46,88 EUR in geval van sociaal tarief).

Geld 100 dollar

Het OCMW kan voorwaarden verbinden aan deze tussenkomst (bijvoorbeeld budgetbegeleiding aanvaarden, energiescan laten uitvoeren,…) en zal bepalen in welke mate je de bedragen dient terug te betalen na de winterperiode.

Als je moeilijkheden hebt met het betalen van energierekeningen kan het OCMW je ook nog op andere manieren helpen. Je bent hiervoor welkom bij de sociale dienst, Esdoorn, 4A in Hove, tel. 03 / 460 10 80 of e-mail :

socialedienst@ocmwhove.be , zonder afspraak elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en maandag van 18.00 tot 19.00 uur of op een ander moment na afspraak.

Tip : als je een aardgasbudgetmeter hebt, kan je zelf een gratis energiescan aanvragen bij Eandis (tel. 078 / 35 35 34 of via www.gratisenergiescan.be). Zo krijg je tips om je energiefactuur lager te houden. – www.sociaalhuishove.be

 

www.hove.be .