De informatie- en netwerksessie ‘Hoe doe ik zaken met mijn gemeente’ biedt ondernemers alle kansen om kennis te maken met het aankoopbeleid van de gemeente en zich te ‘verkopen’ als leverancier of dienstverlener bij de gemeente en het OCMW.

Een samenwerking tussen Unizo sectie-Zuid met de steun van Eandis, het gemeentebestuur Hove en de Middenstandsvereniging Hove.

Geld euro's

De gemeente besteedt ieder jaar voor honderdduizenden euro’s aan producten, diensten en werken. Het gaat hier zeker niet alleen over de grote opdrachten, integendeel.

Jaarlijks worden bestellingen geplaatst bij kleine en grote ondernemingen : van de catering tijdens vergaderingen over bureautica, interieur, ICT, consultancydiensten tot zelfs bouw- en wegenwerken.

Unizo

Om elkaar (gemeentebestuur en lokale ondernemers) te leren kennen organiseert Unizo op dinsdag 28 april, om 18 uur in zaal ‘Da Capo’, Lintsesteenweg 1a (15 EUR voor leden, 30 EUR voor niet-leden, maximum 2 personen per bedrijf), de infosessie ‘Hoe doe ik zaken met mijn gemeente’.

Tijdens deze sessie komen de deelnemers ook te weten welke procedures een lokale overheid moet volgen om diensten, producten en werken toe te wijzen aan ondernemers.

Beschouw deze avond als een groot netwerkevent tussen de besturen en de ondernemers van vijf gemeenten (Boechout, Edegem, Hove, Kontich en Lint), ,  mekaar inspireren en een stukje goodwill kweken. Ook is het de bedoeling dat ondernemers en handelaars elkaar leren kennen en ontdekken. De plaatselijke middenstandsvereniging wordt ook bij dit initiatief betrokken.

logo middenstand

Voor wie ?

Voor ondernemers, van handelaar, vrij beroep tot KMO-bedrijfsleider, die interesse hebben in het zaken doen met een gemeente. Dit kan gaan van het leveren van de broodjes over ICT, drukwerk, diensten, producten en uitvoering van werken.

Wat kan je verwachten ?

Tijdens deze sessie brengt Unizo de gemeente in contact met ondernemers uit eigen streek. Zo kom je als ondernemer in contact met een afvaardiging van het bestuur en de aankoopdiensten van de gemeente en haar partners. Je krijgt ook een praktische toelichting van een jurist over de regels in de “Wet op de Overheidsopdrachten”. Het is soms eenvoudiger dan het allemaal lijkt. Als je weet hoe de gemeente werkt, verhoog je jouw kansen.

eandis

Praktisch :

verwelkoming vanaf 18.00u. met broodjes. Aanvang met inleidende spreker om 19.00u. – tijd voor kennismaking – uitgebreide receptie. Einde voorzien om 22.30u.

Zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a in 2540 Hove.

Inschrijvingen via onderstaande website, meer info via e-mail : anne@begeuren.be of tel. 0476 / 32 53 44. – www.unizo.be/sectiezuid .

logo Hove

Waarom is deze sessie niet te missen ?

Je komt als ondernemer misschien ook wel in aanmerking om zaken te doen met je gemeente.

Je krijgt van expert Bram Tollet een heldere uitleg over welke procedures je moet volgen.

Je krijgt van het gemeentebestuur een toelichting over het aankoopbeleid en welke uitgaven er zitten aan te komen.

Je kan je diensten of producten voorstellen.

Wij stellen u maar liefst VIER gemeentebesturen voor, Boechout, Edegem, Hove en Kontich. Ook bij hen kan je producten en diensten aanbieden.

Wij zorgen bij een uitgebreide receptie voor onderling netwerken tussen de aanwezigen.

Wij verloten onder de aanwezigen ook twee ‘Strekenmanden’ van de Zuidrand.

uit onze regio
uit onze regio

Foto’s : (c) Gazet van Hove