Enkele interpellaties van de oppositie

 de orde handhaven op de raad ...

de orde handhaven op de gemeenteraad …

Provinciale Fietsbarometer

Groen-links raadslid Diederik Vandendriessche vroeg of de gemeente Hove wil intekenen op de kosteloze samenwerkingsovereenkomst in het kader van de fietsbarometer in de provincie Antwerpen.

De provincie Antwerpen biedt gratis een telapparaat aan voor het tellen van het aantal fietsers in de gemeente. De gemeente moet dan gedurende twee weken op drie strategische plaatsen in de gemeente het aantal fietsers tellen. De resterende weken van het jaar kan het apparaat vrij worden gebruikt. Het is ook geschikt voor het tellen van het gemotoriseerd verkeer. “Hove had nog niet ingetekend op datum van 18 maart jl. Wij vragen om dit te doen” aldus de heer Vandendriessche. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde “dat dit reeds is gebeurd. Er is ook een workshop voorzien op 23 april e.k.”. Incident gesloten.

 Boechoutselei fietspad
Boechoutselei; fietspad en (onderbroken) voetpad …

Psychosociale risico’s

Groen-links raadslid Anne Van Put vroeg naar de stand van zaken in verband met de aanpassing van de rechtspositieregeling aangaande de preventie van psychosociale risico’s ? Ze vroeg ook wat het ziekteverzuim was vorig jaar 2014 bij de gemeentediensten, opgesplitst naar langdurig en kortstondig verzuim ?

De wet van 28 februari 2014 – aanvulling van de wet van 4 augustus 1996 – betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk wat de preventie van psychosociale risico’s op het werk betreft, waaronder in zonderheid geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag heeft de verplichte opdrachten voor werkgevers uitgebreid met een complexer geheel van maatregelen. Thema’s als arbeidsorganisatie, arbeidsinhoud, voorwaarden en omstandigheden moeten het voorwerp uitmaken van de risicoanalyse en inspectie. De nieuwe bepalingen treden in werking op 1 september 2014. Organisaties kregen tot maart 2015 de tijd om de rechtspositieregeling aan te passen. Voor de nodige analyses en organisatorische veranderingen is de deadline eind 2015. Schepen van personeelszaken Dave Van den Bergh (Ph7) antwoordde : “De meeste maatregelen gaan maar in voege in januari 2016. Op 24 april e.k. is er overleg met de preventieadviseur en de dokter van IGEAN. Alle gegevens worden verwerkt in de rechtspositieregeling om in 2016 in regel te zijn met de bestaande wetgeving. In een besloten zitting kunnen we hierover spreken als er overeenstemming is in het schepencollege.

IGEAN logo2

Wat de abscentie-cijfers betreft :

Klein verzuim

Jaar 2012 : 352 dagen

Jaar 2013 : 580 dagen

Jaar 2014 : 464 dagen

 

Langdurig verzuim (+ 3 weken)

Jaar 2012 : 2.478 dagen

Jaar 2013 : 2.129 dagen

Jaar 2014 : 1.193 dagen

In deze cijfers zitten enkele langdurig zieken die in disponibiliteit zijn gesteld.

 

Arbeidsongevallen

Jaar 2012 : 38

Jaar 2013 : 63

Jaar 2014 : 107

Hier moet men naar de hoofdoorzaken kijken” aldus de schepen.

 

Geelhandlaan

Er werd een technisch overzicht gegeven van de geplande werken. Zie ons artikel rond info aan de bewoners.

Er komt in de Geelhandlaan dezelfde straatverlichting zoals in de Kapelstraat.

 

Kasteelstraat

Hier vinden boomkapping plaats op het domein van restaurant “’t Of in Hove” van maandag 20 april tot en met zaterdag 30 mei. Dit om de fiets- en wandelverbinding tussen de Kasteelstraat en de Mechelsesteenweg te realiseren. Deze data waren reeds vroeger gesteld, maar werden in samenspraak met de eigenaar verlaat.

 

Foto’s : (C) Gazet van Hove.