Elk jaar strijden de leerlingen van de Hovese basisscholen voor de felbegeerde voetbalbeker, de ‘Hovese Scholencup’.

Op zaterdag 6 juni zullen ze opnieuw schitterende wedstrijden afleveren met een ouderwets karakter vol inzet, teamspirit en sportiviteit. Zij strijden voor de eer en de kleuren van de school, met dikke rijen supporters die voor één keer hun kinderen en kleinkinderen eens in een ander plunje zien aantreden. Want vaak staan clubmakkers oog in oog met elkaar omdat ze in een andere school zitten. De Hovese Scholencup is een grensoverschrijdende happening die de scholen van Hove dichter bij elkaar brengt. Het is een gezellige traditie geworden.

Bij Hove Sport heerst er minder stress om te kunnen voetballen

’t Groen Schooltje, Regina Pacis 1, Regina Pacis 2 en de Albrecht Rodenbachschool brengen het elk jaar voor elkaar : ze geven het gevoel dat echte cup-matchen nog bestaan en dat voetbal een feest is. Het is een ware verbroedering tussen de scholen, met klassieke voetbalgezangen, medailles en ererondes. Een plezier om te beleven op en naast het veld.

Allen daarheen op zaterdag 6 juni vanaf 9.30 uur en vergeet niet te supporteren in de kleuren van je school. Plaats van actie : de gemeentelijke voetbalterreinen van Hove Sport aan de Lintsesteenweg.

De Scholencup is een organisatie van de sportdienst van Hove, in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Koninklijke Hove Sport. Meer info bij de sportdienst, email : sportdienst@hove.be  of tel. 03 / 454 39 01. De kinderen

kunnen zich inschrijven via inschrijvingsformulieren op school.