Gisteren kondigde de stad Antwerpen het vernieuwde politietoezicht aan in verschillende drukke straten in onze binnenstad. Zo zouden de Turnhoutsebaan te Borgerhout, de St-Bernardsesteenweg op het Kiel en de Vredestraat in Berchem onder verhoogd toezicht komen.

Unizo

Vraag van UNIZO

Vorige zomer werd reeds door Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Antwerpen-Stad, aangehaald dat het verkeersgedrag van met name fietsers in de binnenstad té vaak te wensen overliet. UNIZO vroeg overleg met de stad hierrond.

Op initiatief van UNIZO vond in september 2014 en daarna in november 2014 inderdaad overleg plaats tussen stadsbestuur, politie, UNIZO, voetgangersbeweging, fietsersbond en seniorenbeweging.

Bedoeling van UNIZO was om het polariserende te overstijgen en op zoek te gaan naar samenwerking, sensibilisering en acties.

Kapelstraat-foutparkeerder

Uitbreiding gevraagd

Stad en politie waren zeker welwillend naar sensibilisering toe maar in eerste instantie kritisch tegenover politioneel optreden gezien het prioriteitenkader van de politie.

UNIZO is nu dus verheugd dat er nieuwe prioriteiten gesteld worden. Toch wijst UNIZO op de winkelstraten die als contactzone tussen winkelende voetgangers, fietsers, laden en lossen, openbaar vervoer, …. ook vaak conflictzones zijn in onze stad. Zeker met de solden in aantocht en de keuze van de stad om in sommige winkelstraten (Kammenstraat) doorgaand verkeer voldoende doorgang te geven dringt zich een actieplan op om àlle winkelstraten tijdens de solden aangenaam en veilig te houden voor alle weggebruikers.

logo_politie

 

Contactpersoon UNIZO Antwerpen-Stad :

Nico Volckeryck – 0496 / 25.97.45 – nico.volckeryck@unizo.be

 

Provinciaal Woordvoerder UNIZO

Johan Van Loon – 0479 / 691.483 – johan.vanloon@unizo.be

 

Foto’s (C) Gazet van Hove.

Coverfoto : verkeersovertreding Kapelstraat Hove.