Na de aardbeving in Nepal startte het Consortium 12-12 onmiddellijk met het inzamelen van het nodige geld. Ook Hove nam deel.

Eind april werd Nepal opgeschrikt door een verwoestende aardbeving en een reeks lawines op de Mount Everest. Alleen al door de eerste aardbeving verloren minstens 8.000 mensen het leven en 17.000 mensen raakten gewond. Zo’n twee weken later vond er nog een tweede aardbeving plaats die de heropbouw van woningen en scholen bemoeilijkte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Consortium 12-12 startte direct met het inzamelen van het nodige geld, in eerste instantie slechts voor de noodhulp. Vanzelfsprekend is er meer nodig dan alleen deze eerste noodhulp na dergelijke natuurramp. De Nepalezen, die sowieso moeten rondkomen met minder dan 1 EUR per dag, hebben dringend weer een dak boven hun hoofd nodig, de kinderen moeten zo snel mogelijk terug naar school kunnen gaan,…

De leden van de Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking adviseerden het gemeentebestuur om, samen met de inwoners, acties op te zetten om rechtstreeks geld in te zamelen. Op zaterdag 23 mei organiseerde de gemeente Hove in De Markgraaf een ontmoetingsplaats waar men terecht kon voor een smakelijke fairtrade koffie, een vers gebakken pannenkoek, een vitaminerijk Nepalees soepje en/of een bio-biertje of –wijntje voor de liefhebber. Er werden ook fleurige plantjes, verse wafels, artisanale rieten decoratiestukjes en schilderijtjes aangeboden die al dan niet voor een vrijwillige bijdrage mee naar huis genomen mochten worden. In het Kostershuisje werd informatie gegeven over deze actie, maar ook over wat er met alle geleverde bijdragen gebeurt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De actie was doorlopend toegankelijk voor het grote publiek en ondanks het druilerige weer kon men rekenen op een flink aantal sympathisanten. Niet alleen de leden van AROS, maar ook andere vrijwilligers zorgden voor een fijn onthaal en een goed verloop van deze actie.

Aan het eind van de dag werden de (vrijwillige) bijdragen bijeengeteld : deze kleinschalige actie had toch al 440 EUR opgebracht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12-12.be

Kon je er niet bij zijn en wil je toch nog graag je steentje bijdragen ? Ga naar de website 12-12.be. Klik op ‘Alle acties’. Op de tweede regel vul je de postcode van Hove in (2540). Je komt bij ‘Hove steunt Nepal’ en klikt op ‘Bekijk deze actie’. Onderaan deze pagina klik je op het rode balkje ‘Steun deze actie’. Hier vul je je gegevens in en zorg je voor de betaling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

www.hove.be

 

Foto’s © Gazet van Hove.