Natuurmedewerkers voor nieuwe teams in Hove en Edegem

Om in 2016 nieuwe groengebieden in Edegem en Hove te beheren wil Natuurpunt graag nieuwe beheerteams samenstellen.

Waar gaat het om ? Samen met de gemeente Edegem bekijkt men of men een aantal amfibieënpoeltjes en beken mag beheren, evenals een klein bosje. In de toekomst hoopt men ook de aankoop te doen van een vochtige weide om deze in te richten als voortplantingsplaats voor amfibieën. Hiervoor is men op zoek om samen deze gebieden te beheren.

Frijthout zonnebloemen
Frijthout, bronvallei Koude Beek

In Hove richt men momenteel een grote nieuwe groenzone op : “Fruythout”. Een aantal zones van dit gebied komen in aanmerking voor een natuurgericht beheer waarvoor Natuurpunt zich kandidaat wil stellen en waarvoor men een team wil oprichten. Een rietveld, een ruigtezone, een amfibieënpoel en een knotwilgenrij behoren tot de mogelijkheden van dit beheerplan. Misschien wordt dit in de toekomst uitgebreid met de beoogde aankoop van het Uilenbos door Natuurpunt. Voor men hieraan begint spreekt men voor beide gebieden met alle geïnteresseerden samen af hoe en op welke wijze men deze gebieden wil beheren en jaarlijks evalueert men het resultaat.

uilenbos

Wat verwacht men van u ? Je een viertal keer per jaar in te zetten voor deze gebieden in Edegem en/of Hove en of betrokken te worden bij het opstellen en evalueren van het beheerplan voor deze gebieden.

Contactpunten :

Edegem : Kris Vos, 03 / 457.59.38. – KrisV@skynet.be

Hove : Hugo Waeterschoot, 0477 /33.23.30. – hugo.waeterschoot@scarlet.be .

 

Foto’s © Reporters.