komt dit jaar naar de gemeente Edegem en Kontich

Vorig jaar nodigde de Kring voor Heemkunde in de gemeente Kontich Janet Dean uit om een lezing te geven over Margriet Ballegeer. Wegens groot succes spreekt Janet Dean opnieuw. Deze keer in Kontich en Edegem.

Janet Dean is de kleindochter van Margriet Ballegeer, afkomstig uit Kontich. Ballegeer sloot zich tijdens W.O. I aan bij het verzet en maakte deel uit van een groter spionagenetwerk. Samen met enkele medestrijders werd ze gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Haar straf werd omgezet in levenslange opsluiting. Na de bevrijding kon ze niet meer aarden in België en verhuisde ze naar Engeland. Janet Dean schreef een boek over de lotgevallen van haar grootmoeder. Ondertussen is Dean een veel gevraagde spreekster in Zuid-Engeland.

Gewone jonge mensen

 

Op verzoek van de Kring voor Heemkunde komt ze opnieuw naar Kontich en naar de gemeente Edegem. In Kontich komt ze op donderdag 6 oktober een lezing geven in de Altenakapel. In Edegem spreekt ze op 7 oktober in de Sint-Antoniuskapel. Telkens vanaf 20.00u. De lezing bijwonen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Janet Dean spreekt geen Nederlands, maar een zeer verstaanbaar Engels en ze zal haar tempo aanpassen aan het Kontichs en Edegems publiek. Paul Catteeuw van de Kring voor Heemkunde  zal telkens kort samenvatten wat Janet heeft verteld. Reserveren kan in Kontich : uitwinkel@kontich.be of 03 / 450 78 31 of in Edegem: cultuur@edegem.be of 03 / 289 26 50.

flanders fieds WO1

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.