MORTSEL

Op zondag 5 maart om 15.00u. geeft het warme gemengde zangkoor MusicAmi uit Mortsel, met steun van de parochie Sint-Benedictus, een benefietconcert ten voordele van de Geefwinkel ‘In de buurt’. Het concert vindt plaats in de Sint-Benedictuskerk aan de Dorpsstraat. Kaarten kosten acht euro en zijn verkrijgbaar via http://www.musicami.be/optredens.html of aan de kassa.

Lepelhof Mortsel

Nele Moris en Katrien Grauwels openden de Geefwinkel van Mortsel in het Lepelhof. Wie iets op overschot heeft, kan dat afgeven in hun winkel ‘In de Buurt’. Wie iets nodig heeft, kan het komen halen. Met het initiatief wilden Nele en Katrien mensen met financiële moeilijkheden een duwtje in de rug geven. Het idee ontstond op café. In 2014 begonnen ze een inzamelactie en op korte tijd stak hun garage vol en hadden ze een pand nodig om de Geefwinkel in onder te brengen. Dat onderkomen vond het duo in het Lepelhof in Mortsel-Dorp. Ondertussen doen tientallen gezinnen uit de stad een beroep op hen. Spullen kunnen worden binnengebracht op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur aan de Lepelstraat 6.

P1020346

MusicAmi werd in 2012 opgericht. Dirigente is Ann Janssens. Met veel plezier en passie brengen ze een gevarieerd repertoire. De donderdagse repetities verlopen in een aangename, gemoedelijke sfeer. Ze brengen zowel klassieke stukken als traditionele folksongs van over de hele wereld als moderne pop.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto interieur Sint-Benedictuskerk Mortsel-Dorp.