De Gemeentelijke Kunstacademie, Damesvereniging Hove, deHOVEnaar en Verzamelaarsclub Hofila bestaan vijftig jaar en dat wordt uiteraard (samen) gevierd.

Hofila

Tijdmeting is een relatief begrip. Afhankelijk van de context waarin het gebeurt. Vijftig jaar is slechts een flits in de eeuwigheid, maar een lange en bepalende tijd in een mensenleven. Een halve eeuw. Reden om er méér dan gewone aandacht aan te besteden. Ook voor alle mogelijke aspecten in de samenleving. Het verenigingsleven is daar het beste voorbeeld van. Vrije tijdbesteding, sport, recreatie, kunst, cultuur, communicatie, … Door een merkwaardige samenloop van omstandigheden werden we geconfronteerd met het feit dat dit jaar niet minder dan vier verenigingen hun ‘gouden jubileum’ vieren. Wat aan de basis lag van de beslissing om deze vier samen te brengen voor een gezamenlijke viering. Zo zullen de Gemeentelijke Kunstacademie, deHOVEnaar, Hofila en de Damesvereniging hun gezamenlijke jubileumviering luister bijzetten door het organiseren van een overzichtstentoonstelling van hun vijftigjarige activiteiten van 21 tot 30 april.
Noteer dus alvast in je agenda met stip deze periode. Dagelijks kan je in het Kostershuisje en De Markgraaf terecht. Een must en/of buitenkans voor iedere Hovenaar. Napraten kan ter plaatse bij een lekker glaasje. Op vrijdag 21 april is er een feestelijke opening met professor doctor Stijn Verrept, muzikaal duo Manus en Literatuurkring De Statiepoweten. Ook daar is iedereen welkom !

statiepoweten hove                        dehovenaar logo

Foto’s (c) Gazet van Hove