REPAIR CAFÉ-agenda : ‘Een nieuw leven voor kapotte spullen’ We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn : kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed.

REPAIR CAFÉ is een vrijwilligersinitiatief dat wil helpen om de afvalberg te verkleinen, mensen samenbrengen en bijdragen tot een mentaliteitswijziging rond duurzame ontwikkeling.

Repair Café in Hove

Op het REPAIR CAFÉ zijn vrijwillige elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers aanwezig, die samen met de bezoekers aan de slag gaan. Wie niets te repareren heeft, kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken bij de reparaties van andermans defecte spullen. Vrijwilligers zijn hier al 5 jaar mee bezig : REPAIR CAFÉ met de steun van de Milieuraden van Mortsel en Kontich, de gemeenten Edegem en Hove, Transitie Mortsel, Transitie Kontich-Waarloos-Hove en Opnieuw&Co.  Dat doen ze met de glimlach en voor een vrijwillige bijdrage (de wisselstukken die ze hebben aangekocht moeten wel vergoed worden).

Repair café Hove 2014
Repair café Hove 2014

Zin om mee te doen ? 

We zijn nog op zoek naar geïnteresseerde reparateurs, helpende handen en mensen met organisatietalent. Cafe HOVE via jozef.ampe@gmail.com  . Meer info www.repaircafe.be

REPAIR CAFÉ is ook een plek om iets bij te leren want reparateurs delen graag hun kennis

REPAIR CAFÉ is een tweemaandelijkse pop-up voor de Zuidrand Antwerpen.

Het Repaircafe komt op zaterdag 17 juni 2017 naar zaal Ritmica in de Kapelstraat 19 in de gemeente Hove tussen 13.00 en 17.00u.

Repair Café in Hove

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Repair Café in Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove