DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD

Zitting van maandag 26 juni 2017 – 20.00u. Gemeentehuis, Geelhandlaan 1.

Openbare zitting

P.1.  Verslag secretaris gemeenteraad 29 mei 2017

Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 29 mei 2017.

P.2.   Notulen gemeenteraad 29 mei 2017

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 29 mei 2017 goed te keuren.

P.3.   AGB – Jaarrekening 2016

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de jaarrekening 2016 van het autonoom gemeentebedrijf Sport en ontspanning Hove.

Geld euro's

P.4.   Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2017-2018 – vakantie- en verlofregeling

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2017-2018.

P.5.     Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2017-2018 – vakantie- en verlofregeling

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2017-2018.

P.6.   Gemeentelijke basisschool – Schooljaar 2017-2018, Lestijdenpakket

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het lestijdenpakket van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2017-2018.

P.7.   Gemeentelijke kunstacademie – Schooljaar 2017-2018, Lestijdenpakket

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het lestijdenpakket van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2017-2018.

Rodenbachschool

P.8.  Basisonderwijs – toetreding ondersteuningsnetwerk

Voor leerlingen die meer nodig hebben dan basiszorg of verhoogde zorg, kunnen scholen voor gewoon onderwijs vanaf 1 september 2017 ondersteuning krijgen vanuit het ondersteuningsnetwerk waarbij ze zijn aangesloten. In dit ondersteuningsnetwerk brengen scholen voor gewoon en buitengewoon onderwijs op gelijkwaardige basis en in co-creatie de expertise samen om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en de leraren(teams) die met deze leerlingen werken, te ondersteunen.

Alle officiële scholen (basis en secundair) dienen aan te sluiten bij een officieel ondersteuningsnetwerk. Voor de Albrecht Rodenbachschool is de keuze gemaakt om aan te sluiten bij het onderteuningsnetwerk Antwerpen ‘De leerexpert’.

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan deze keuze.

P.9.     Basisonderwijs – optimalisering samenwerkingsmogelijkheden binnen de scholengemeenschap ‘De Link’

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het voorstel om zich wat de vaste benoemingen in het basisonderwijs betreft, te beroepen op de uitzonderingsregel voorzien in artikel 31 van het decreet rechtspositie personeelsleden gesubsidieerd onderwijs. Op deze manier kan er voorrang worden verleend aan de TADD’ers (= tijdelijke tewerkgestelden van doorlopende duur) van de Albrecht Rodenbachschool te Hove.

Burgemeesters Hove en Lint aan RK-post in Lint
Burgemeesters Hove en Lint aan RK-post in Lint

P.10. IGS afdelingen ruimte en omgeving Hove/Lint – princiepsovereenkomst

In opvolging van besprekingen in de intergemeentelijke werkgroep TD+, een gezamenlijke werkgroep van de commissies (F)IGS, de gemeenteraad, de afzonderlijke commissie(s) (F)IGS en een gezamenlijke bespreking tussen de colleges van Hove en Lint wordt het voorstel voorgelegd waarbij de gemeenteraad goedkeuring geeft aan het verder onderzoeken, uitdiepen en vormgeven van een intergemeentelijk samenwerkingsverband voor de afdeling ruimte en de diensten vergunningen/werken van Hove en Lint

Hiervoor wordt een overlegorgaan (volgens de wettelijke verplichtingen) opgericht waarvan de samenstelling een vertegenwoordiging vooropstelt vanuit de minderheidsfracties van de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen en de administratie. Dit voorstel beslist tot verder engagement om het gestarte traject inhoudelijk verder uit te diepen.

P.11. IGS Hove/Lint – samenstelling overlegorgaan

De gemeenteraad neemt de beslissing om een intergemeentelijke samenwerking voor de gehele afdeling ruimte (Hove) en de dienst vergunningen/werken (Lint) verder te onderzoeken, uit te werken en vorm te geven. Hiervoor wordt een overlegorgaan (volgens de wettelijke verplichtingen) opgericht waarvan de samenstelling een vertegenwoordiging vooropstelt vanuit de minderheidsfracties van de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen en de administratie. Dit voorstel keurt de wijze van samenstelling goed.

P1040087

P.12. Afval – Overeenkomst Opnieuw & Co

We werken reeds lang naar wederzijdse tevredenheid samen met het kringloopcentrum Opnieuw & Co. De huidige overeenkomst zorgt echter voor oplopende kosten, de raad wordt daarom gevraagd om een nieuwe overeenkomst goed te keuren met een stabiel kostenverhaal gelinkt aan het inwonersaantal.

P.13. Reglement leegstaande gebouwen

De gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vernieuwde regelgeving inzake leegstand.

P.14. Code voor werken langs gemeentewegen

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de Vlaamse Raad van Netwerkbeheerders (VRN) maakten in 2001 een code op voor infrastructuur- en nutswerken langs gemeentewegen.

Deze code is geactualiseerd in 2017 en ligt in deze gemeenteraad voor ter goedkeuring.

P.15. Reglement inzake het register tweede verblijven

De gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te hechten aan het reglement dat de registratie van tweede verblijven regelt.

P.16. Reglement verwaarloosde gebouwen

De gemeenteraad wordt gevraagd om het reglement verwaarloosde gebouwen goed te keuren opdat de gemeente middelen krijgt om pijnpunten in het straatbeeld opgelost te krijgen.

P1020033
Weldadigheidsstraat : komen hier sociale woningen ?

 

P.17. Woonbeleid – samenwerkingsovereenkomst gemeente en sociale woonactoren

Deze overeenkomst is een officiële bevestiging van onze samenwerking met de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning. De gemeenteraad sluit deze overeenkomst af in naleving van de afspraken gemaakt in het begeleidingoverleg voor het behalen van het Bindend Sociaal Objectief.

P.18. Bib – Aanstelling nieuw lid Beheerorgaan – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd om een nieuw lid van het beheersorgaan aan te stellen

P.19. Sportregio- jaarverslag en resultaat 2016

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het jaarverslag en de jaarrekening 2016 van de sportregio middenprovincie goed te keuren.

P.20. Invulling personeelsorganigram – stand van zake

P.21. RPR en aanpassing personeelsorganigram – stand van zake

 

Gesloten/Geheime zitting

Geen punten.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.