Hove

Het dienstencentrum zoekt vrijwilligers die weten wat er zich vanbinnen in een laptop of een tablet afspeelt en kleine technische problemen snel kunnen oplossen.

In elk huisgezin vind je tegenwoordig wel een computer of laptop en/of een tablet. Heel wat mensen kunnen er, als alles goed gaat tenminste en als het apparaat netjes doet wat zijn gebruiker ervan verwacht, ook wel mee werken.

Maar dit is niet altijd het geval. Vaak heeft dit te maken met kleine technische problemen : een foute instelling, een programma dat niet correct geïnstalleerd is … En daar weten heel wat computergebruikers dan weer geen weg mee.

Om mensen hierbij te helpen, is het dienstencentrum op zoek naar ‘Digidokters’ : vrijwilligers die weten wat er zich vanbinnen in een laptop of een tablet afspeelt en kleine technische problemen snel kunnen oplossen. Vrijwilligers die zich een uurtje per week willen en kunnen vrijmaken voor een ‘computerspreekuur’. Dienstencentrum Ten Hove stelt daarvoor een lokaal ter beschikking.

Is dit iets voor jou ? Contacteer dan Gerda Vos op het nummer 03 / 454 08 37 of e-mail : gv@ocmwhove.be .

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Vrijwilligers computerlessen

Beginnende computergebruikers zijn vaak bang om iets verkeerds te doen. Daarom heeft Dienstencentrum ‘Ten Hove’ een groep lesgevers en begeleiders gevormd die met veel liefde en geduld anderen willen leren die vrees te overwinnen en stapje voor stapje de pc te ontdekken.

Deze ploeg telt momenteel vier lesgevers (mensen die voor de ‘klas’ staan en lesgeven) en vier begeleiders (mensen die mee begeleiden en individuele cursisten verder helpen). Deze vrijwilligers hebben allemaal een opleiding gekregen bij VormingPlus Antwerpen en hebben daar geleerd hoe je dit best aanpakt.

Is dit misschien ook wel iets voor jou en wil je graag onze ploeg versterken ? Ben je bereid om deze opleiding te volgen ? Neem dan contact op met Gerda Vos op het nummer 03 / 454 08 37 of e-mail : gv@ocmwhove.be .

Je hoeft zelf absoluut geen computerspecialist te zijn. Integendeel, de basiskennis van de gemiddelde pc-gebruiker is ruim voldoende. Wel wordt verwacht dat je graag met mensen omgaat en warm en geduldig kan zijn. Verder bepaal je zelf hoe ver je engagement kan gaan, wat je wel wil doen en wat liever niet.

Foto’s (c) Gazet van Hove