In het “Museum voor Heem- en Oudheidkunde” in de gemeente Kontich kan je nu ook drie merkwaardige ‘lollepotten’ uit steen, hout en ijzer bezichtigen.

Personen geboren voor 1965 hebben hun groot- en overgrootouders er mogelijk horen over vertellen. Lollepotten zorgden voor warmte, gezelligheid en ook wel eens … liefde. “Een lollepot of een vuurpot is een soort ‘stoofje’ dat onder de rokken werd gezet en waarmee men de benen en dijen kon verwarmen” zegt men bij de Koninklijke kring voor Heemkunde in de gemeente Kontich. “Ondanks het feit dat menig pastoor hevig tekeerging tegen deze lollepot en dat het eigenlijk alleen door vrouwen werd gebruikt, zijn er toch heel wat kerken die een ingebouwde lollepot in de biechtstoelen hadden !”

Deze lollepotten en het museum voor heemkunde in de gemeente Kontich zijn te bezichtigen en te bezoeken op enkele uitzonderingen na, elke zondag van 14.00u. tot 17.00 uur in de Duivenstraat nr. 22 in de gemeente Kontich. Of bel even op het nummer 03 / 457 86 04. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand