Meer dan 500 mensen verzamelen in Lint om via het Laarzenpad naar het Uilenbos te gaan voor een schitterende natuurwandeling

Het goede weer van zaterdag zal er uiteraard wel voor iets tussen gezeten hebben.

Maar zoveel mensen bij elkaar krijgen voor een echte natuurwandeling ? Hier kunnen we enkel van dromen zei een entoushiaste voorzitter Hugo Waterschoot tijdens de wandeling aan het Uilenbos in de gemeente Hove. De vele wandelaars werden al toegesproken in de gemeente Lint door schepen Hans Verreyt en dan was het wandelen geblazen langs de trage weg Laarzenpad tot aan het Uilenbos, waar de menigte verwelkomt werd door Dhr. Waterschoot van Natuurpunt Zuidrand voor een woordje uitleg over het o zo mooie Uilenbos en de voorstelling van gedeputeerde provincie Antwerpen Rik Rottger – Chris Steenwegen directeur Natuurpunt Vlaanderen en schepen Bart Van Couwenberge uit de gemeente Hove die allen ook heel even het woord namen.

Er was ook de inhuldiging van een mooi infobord en dan was het voor velen vertrekken voor hun wandeling en ontdekking van een nieuwe wandelas van ongeveer een uurtje in dit Uilenbos om na hun wandeling te komen genieten van een echt info en streekmarktje met heel wat lekkere streekproducten aan de ingang van het Uilenbos. Het werd een namiddag genieten van de natuur in de gemeenten Lint en Hove. Maar het is duidelijk dat Natuurpunt in onze Zuidrand van Antwerpen beschikt over heel wat schitterende echte natuurplaatsen op een boogscheut van een grootstad als Antwerpen. En ook rijk is aan heel wat schitterende leden die er alles voor over hebben om de natuur te handhaven in onze mooie zuidrand. Onze interviews hoor je deze week in onze programma’s op de lokale radio voor de zuidrand van Antwerpen en onze foto’s vindt U terug op onze facebookpagina.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.