11.11.11 stelt in de campagne van 2017 migratie en vluchtelingenproblematiek centraal. AROS (= adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking) en de Jeugdraad van Hove willen deze campagne steunen met twee mooie acties op zaterdag 11 november.

Programma

Er zijn twee mogelijke activiteiten :

  1. Pop-up koffiebar in Da Capo – vanaf 15.00u.

Deelnemers kunnen genieten van een kop koffie of thee met een heerlijk stukje gebak van onze Hovese bakkers.

Er is de gelegenheid om de prachtige kalenders en wenskaarten van 11.11.11 aan te kopen.

Daarnaast kan men enkele grafische kunstwerken en sculpturen bewonderen van de Iraakse kunstenaar Raaid Ibraheem. Raaid is oorlogsvluchteling, hij verloor haven en goed bij bomaanslagen in zijn stad Wasti. Sedert 2 jaar woont hij in België.

  1. Lichtjestocht in Frijthout – 17.00u.

We verkennen het gebied Frijthout op een heel bijzondere manier  en maken met sfeervolle lichtjes een wandeling doorheen het gebied. Begin- en eindpunt van de wandeling is Da Capo. Je kan vertrekken om 17.00u.

Voor de wandeling ontvang je een lichtje. We zorgen ook voor een verwarmende kom soep of chocolademelk.

Inschrijving en betaling

Je kan je inschrijven voor één van de activiteiten door een bijdrage te geven van 5 euro per persoon of 12 euro per gezin.

We werkten met voorinschrijvingen, maar ter plekke inschrijven en betalen is ook nog mogelijk.

De opbrengst van deze acties gaat integraal naar de projecten in het Zuiden.

We willen alvast de fairtradehandelaars bakkerij Elly, bakkerij Waumans-Leemans en Brandtfood bedanken voor hun medewerking aan deze acties.

Voor meer inlichtingen over deze acties kan je terecht bij de dienst ontwikkelingssamenwerking via 03 460 33 26 of ontwikkelingssamenwerking@hove.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.