Verloren maandag

Op maandag 8 januari serveren ze om 14.30 uur worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum.

Kostprijs : 3 EUR. Inschrijven verplicht ten laatste op donderdag 4 januari 2018.

Nieuwjaarsfeest met Lien en Bart en Ed Kooyman

Op donderdag 11 januari wordt het nieuwe jaar feestelijk ingezet in Dienstencentrum Ten Hove. Om 12.30 uur ontvangt men je graag voor een feestelijke maaltijd (tomaten-groentesoep, kalkoenfilet speciaal met kroketten, rijstpap). Nadien volgt een optreden van het duo Lien (Kooyman) en Bart en Ed Kooyman. Wie kent Ed Kooyman niet ? Hij is bekend om zijn liedjes in het Antwerps, zoals ‘Kongee’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Appels’ en ‘’t Is ni meer wat het geweest is’. Dochter Lien erfde de muzikale passie van haar pa (en ook zijn banjo). Schoonzoon Bart is gitarist. Dit concert wordt een mix van liedjes van Lien en Bart en van Ed Kooyman : Antwerps, West-Vlaams en Nederlands en allemaal kleinkunst in de stijl van de jaren 60 en 70, eigen liedjes en plezante bindteksten. Voor dit alles, diner en concert, betaal je 20 EUR, water bij de maaltijd inbegrepen. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum (03 / 454 08 37 of dienstencentrum @ocmwhove.be) en dit ten laatste op 4 januari.


De genezende kracht van groene klei

Groene klei wordt al sinds mensenheugenis gebruikt in natuurgeneeskundige tradities. Het bevat minerale zouten, sporenelementen, enzymen en kiezelzuur, de grondstof van het leven. Keelpijn, oorpijn, gewrichten die niet mee willen: groene klei brengt soelaas. Bovendien bevordert het de wondheling. Kom en luister op donderdag 18 januari om 14.00 uur naar de ervaring van Jeannine Verbist. Groene klei maakt al jaren deel uit van haar huisapotheek en zij gebruikt het al jaren met succes. Gratis toegang. Graag vooraf een seintje als je komt.

Workshop ‘Creatief met thee’

Wil je verschillende soorten, smaken, kleuren en aroma’s van thee ontdekken ? Ben je op zoek naar culinaire tips om te verrassen met thee ? Of wil je meer weten over hoe kwaliteitsthee te kopen, te zetten en te bewaren ? Kom dan op donderdag 25 januari om 14.30 uur naar deze twee uur durende actieve workshop, een kwaliteitsmoment met een hapje en een drankje, een ‘wandeling’ met Martine van de Tea Social Club door het verhaal van thee. Kostprijs : 5 EUR. Inschrijven verplicht vóór 19 januari 2018.

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 26 januari om 13.30 uur. Begeleiding : Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 22 januari in dienstencentrum Ten Hove (03 / 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be). Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp
mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.


Foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, recht zetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum. Op maandag 15, 22 en 29 januari en 5 februarivan 13.30 tot 16.00 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus vlug bij.


Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niets van computers, maar wil je er graag mee leren werken? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn? In het dienstencentrum worden cursussen georganiseerd op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. In een vervolgreeks leer je nog meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een e-mail leren versturen en beantwoorden. Elke reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Geïnteresseerd? De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum op het nummer 03 454 08 37 of er nog een plaatsje vrij is. Datums basiscursus: maandag 8, 15, 22 en 29 januari en 5 februari van 9.30 tot 12.00 uur; oefenen op woensdag 10, donderdag 18 en 25 januari en 1 en 8 februari van 9.30 tot 11.30 uur. Datums vervolgcursus: maandag 19 en 26 februari en 5, 12 en 19 maartvan 9.30 tot 12 uur; oefenen op donderdag 22 en 29 februari en 8, 15 en 22 maart van 9.30 tot 11.30 uur.

Foto’s (c) Gazet van Hove.