Sociale controle cruciaal in strijd tegen inbrekers

Een goede sociale controle zorgt voor een veiligere buurt. Iets verdachts gezien ? Twijfel niet en bel onmiddellijk “101” !

“Afgelopen vrijdag zag ik een verdachte wagen in de straat. Ik heb dit niet meteen gemeld, maar ik wil dit nu toch even op mail zetten.” Of : “Ik wou jullie laten weten dat ik gisterenavond glasgerinkel heb gehoord. Ik vond dat een beetje vreemd.” Regelmatig ontvangt de lokale politie HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) dit soort schriftelijke meldingen van verdachte situaties. Uiteraard wordt iedere melding gewaardeerd en gaan de agenten met de verkregen informatie aan de slag. Toch wil de politie erop aandringen om verdachte situaties onmiddellijk telefonisch te melden via het noodnummer 101.

Samen werken, samen veilig

Dit is niet voor niets de slogan van onze politiezone. De strijd tegen woninginbraken is één van de topprioriteiten binnen het zonaal veiligheidsplan. Naast de dagelijkse patrouilles voorziet HEKLA ook extra toezicht door de FLEX-teams en het fietsteam DELTA, die voornamelijk ingezet worden tegen specifieke lokale overlast of andere criminaliteitsfenomenen.

Maar HEKLA heeft ook jouw hulp nodig. Sociale controle is cruciaal om het risico op woninginbraken te verminderen en om de pakkans van de verdachte(n) te verhogen. Als buurtbewoner weet je als geen ander wat er als ‘verdacht’ bestempeld kan worden in jouw woonwijk. Merk je iets op ? Neem dan onmiddellijk telefonisch contact op via het noodnummer 101. De interventieteams kunnen dan snel uitrukken om de gemelde locatie en de nabije omgeving nauwgezet te controleren. Een goede beschrijving van een verdachte, een verdacht voertuig of een verdachte situatie helpen bij de interventie en het verder onderzoek.

www.politiehekla.be .

Foto’s © Gazet van Hove.