Zwerfvuilopruimactie op 17 en 18 maart

Een propere straat, beek of bos, daar houden we in Hove toch allemaal van !?

Wist je dat drie op de vier Vlamingen zich ergeren aan zwerfvuil en 70 procent bereid is om er iets aan te doen ? Hove is hierop geen uitzondering : verschillende Hovenaars hebben zich al aangemeld om een beetje van hun vrije tijd te besteden aan het proper maken van een plekje in hun buurt of gewoon voor hun eigen deur. Er zijn nog enkele opruimpakketjes over, dus geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via milieu@hove.be of telefonisch op het nummer 03 / 460 33 47. Snel zijn is wel de boodschap : de bedeling van het materiaal zal gebeuren in de week van 12 maart. 

Mogen we je vragen een foto te nemen van het opgehaalde vuil en die op te sturen naar milieu@hove.be ? Zo krijgen we een idee van de uitgevoerde acties. Uit de toegezonden foto’s trekken we de winnaar van een milieuvriendelijke prijs.

Als we er allemaal samen even onze schouders onderzetten, hebben we meteen weer een zuivere gemeente en kunnen we de lente fijn tegemoet zien. Alvast bedankt voor jullie inspanningen. Samen maken we er een propere gemeente van !

Om alle mensen die ons helpen moreel te ondersteunen is Hove lid geworden van de statiegeldalliantie. Daarmee roepen we de hogere overheden op om statiegeld in te voeren op blikjes en PET-flessen. Die vertegenwoordigen immers tussen de 40 en de 50 procent van ons zwerfvuil.
www.mooimakers.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.