Sport en cultuur gaan hand in hand op Bone4Kids Day

Hove

WTC De Lustige Trappers uit Hove schotelt wielerliefhebbers op 21 en 22 april e.k. een mooi programma voor. Er wordt niet alleen gefietst, ook is er een bijzondere tentoonstelling.

Op zondag 22 april komen de fietsers aan hun trekken op de Bone4Kids Day. De Memorial Marc Twisk is een recreatieve toertocht (Hove-Huldenberg-Hove) van 130 kilometer. Motorbegeleiding zorgt ervoor dat de toertocht netjes en veilig verloopt. Vertrek- en eindpunt is zaal ‘Da Capo’, Lintsesteenweg 1a Hove.

Met dit fietsevenement wordt het goede doel Bone4Kids ondersteund. Deze organisatie zamelt geld in voor een nieuwe therapie voor kinderen die aan pseudoartrose lijden. Dit is een aangeboren aandoening waarbij kinderen, soms al bij de geboorte, een botbreuk hebben die maar niet geneest. Het fietsevenement wordt omlijst met een cultureel programma. Zowel op zaterdag als zondag is er de tentoonstelling ‘Mijn Peloton’ van Jef Sterckx. Deze kunstenaar uit Hove is bezeten van de koers. Dat komt explosief tot uiting in zijn project met driedimensionale sculpturen van wielerhelden van vroeger en nu. De tentoonstelling, met levensgrote figuren die gemaakt zijn uit verpakkingsmaterialen van racefietsen, is gratis te bezoeken. Mocht de naam Jef Sterckx bekend in de oren klinken : dat kan, want hij stelde zijn creaties al op meer plaatsen in Vlaanderen ten toon. Ook de vzw OveRRslag zal tijdens dit weekend met een infostand aanwezig zijn. Daar kom je alles te weten over hartritmestoornis en kan je je hartritme laten checken. www.wtcdelustigetrappers.bewww.overrslag.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.