HOVE

Onder de slogan “Sport en Cultuur Hand in Hand” organiseerde W.T.C. “De Lustige Trappers” afgelopen weekeinde de 4de Bone4Kids-Day. Heel O.C. “da Capo” stond in het teken van de wielersport.

Samen met vrienden en familie waren vele fiets- en wielerliefhebbers op zaterdag en zondag aanwezig in en rond zaal ‘da Capo’. Dit jaar kon je bovendien genieten van een tentoonstelling “Mijn Droompeloton” van Jef Sterckx, een Hovese kunstenaar met een hart voor de wielersport.

Naast een leuke gezinsfietstocht was er op zondag ook de Memorial Marc Twisk voor wielertoeristen tussen Hove en Huldenberg over een afstand van 130 km. Deze groepstocht werd begeleid door mobiele seingevers. Ook dit jaar ging een deel van de opbrengst van dit initiatief naar vzw Bone4Kids, een organisatie die zich inzet voor het onderzoek naar en de behandeling van niet-helende breuken bij kinderen.

De vzw OveRRslag was met een infostand aanwezig zijn. Hier kon men terecht met alle vragen over hartritmestoornissen en preventie van hartproblemen.

Prachtig resultaat voor alle deelnemers

Een mooie check van 1.050 euro is het resultaat van een heel weekend hard zwoegen voor Freddy Smet en zijn medewerkers voor en achter de schermen. Op zondagavond was er als sluitstuk van een heel weekend Bone 4 Kids de overhandiging van de Check aan de mensen van Bone 4 Kids zelf.

Het was alweer een weekend erg hard werken voor dit resultaat,” vertelde ‘Duiveltje Doet al’ Freddy Smet bij de overhandiging van de cheque. “Maar het is nogmaals het bewijs dat er in onze club die er hele zware maanden heeft opzitten toch zeker nog mensen rond lopen met het hart op de goede plaats en mensen die onze club ondanks alles wel trouw blijven.

“Papa, kan je straks mijn beentje maken ?”

Elk jaar krijgen 500 kinderen in Europa te maken met een niet-helende breuk (pseudoartrose). Een complex probleem, waarvoor de medische wereld tot op vandaag nog geen pasklare oplossing kan bieden. Amputatie is vaak de enige uitweg. Aan de KU Leuven loopt een onderzoek dat een aantal operaties drastisch kan verminderen en hoop geeft op een blijvende genezing. In samenwerking met het Leuvense Universiteitsfonds wil het Bone4kidsfonds geld inzamelen om deze therapie te financieren.

Wil je dit fonds financieel steunen ? Dat kan door een gift te doen op het BONE4KIDS rekeningnummer IBAN : BE45 7340 1941 7789 BIC : KREDBEBB van de KU Leuven met vermelding +++400/0006/48828+++. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Foto’s © Gazet van Hove.