Het Hovese Zonnestelselpad is zoek

Met het herinrichten van de Geelhandlaan kwam ook de vraag terug wat er gaat gebeuren met het Zonnestelselpad dat op deze straat stond uitgesteld sedert 1992 en een cultureel-toeristisch uithangbord is van de gemeente Hove. Zeker met de aanwezigheid van volkssterrenwacht Urania in onze gemeente werd ons heelal hierin uitgebeeld met 12 wetenschappelijke panelen op schaalafstanden vanuit het heelal.

Gewezen burgemeester en raadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) stelde op de laatste Hovese gemeenteraad deze vraag. Schepen van cultuur Gerda Lambrecht (N-VA) liet de eer over aan haar partijgenoot en burgemeester om hierop te antwoorden. De zoektocht naar deze borden is bezig was het korte antwoord van burgemeester Koen Volckaerts.

Komt er nog iets van ?

Als de zoektocht afgerond is, in negatieve of positieve zin, is de vraag of het zonnestelselpad terug zijn plaats zal terugvinden in de Geelhandlaan ? De aanwezigheid van volkssterrenwacht Urania zet Hove op de culturele-wetenschappelijke kaart. Hove kan hier veel meer uithalen. We kijken uit naar de acties van de schepen van cultuur

Fotos Gazet van Hove